Hur man skriver en uppskattning för en elektrisk jobb

Hur man skriver en uppskattning för en elektrisk jobb


När du tränar för att bli en elektriker, en av de första sakerna du kan lära dig i din lärlings eller i din on-the-job training är hur man skriver en uppskattning för en elektrisk jobb. På detta område, kunder förväntar sig att få detaljerade och exakta beräkningar innan de kontrakt en elektriker för att slutföra arbetet. Ju bättre din uppskattning, desto större chans att du får jobbet. Var noga med att förklara för kunder att uppskattningen är just det, en ungefärlig uppskattning av kostnaderna, och att den faktiska kostnaden för arbetet kan variera.

Instruktioner

1 Skriv ditt namn och kontaktuppgifter på toppen av uppskattningen. Kunderna kommer ofta få uppskattningar från flera företag innan du väljer en elektriker för att slutföra projektet, så du behöver för att göra det lätt för dem att kontakta dig.

2 Ta avgiften, i förekommande fall, för att slutföra uppskattningen. Elarbeten ofta inblandade utvärdera system och slutföra utredningsarbete, och många företag tar ut en liten avgift för denna tjänst.

3 Lista alla byte och nya delar som kommer att behövas för att fullborda den elektriska arbete, såsom armaturer, brytare eller ledningar. Inkludera den beräknade kostnaden för varje del.

4 Lista alla inblandade i den elektriska arbets arbete och hur mycket det kommer att kosta. Till exempel kan du inkludera kostnader för arbetsintensivt att ersätta en brytare.

5 Lägg några avgifter som gäller för elektriska jobb, såsom avgifter för resor eller fordonskostnader, samt några speciella verktyg som kan krävas för att slutföra jobbet.

6 Ta en tidsram för att fullborda den elektriska jobb. Kunden behöver veta hur lång tid det tar för det jobb som ska slutföras innan ett välgrundat beslut om vilken elektriker att välja för jobbet.