Lista över alkaliska kemikalier

Lista över alkaliska kemikalier


Alkaliska kemikalier och baser är samma sak. De är motsatser av syror, och har ett pH-värde större än 7. Vatten är en neutral förening med ett pH-värde runt 7. alkaliska kemikalier smakar bittert och känna hal, men var försiktig: starka baser skada såsom brännskador, och OSHA etiketter dem som korrosiva ämnen. OSHA definierar frätande (i 29 CFR 1910.1200 App A) som en "kemikalie som orsakar synlig förstörelse av eller oåterkalleliga förändringar i, levande vävnad genom en kemisk verkan på kontaktstället." Emellertid svaga baser utgör en huvudingrediens i tvål.

Natriumhydroxid

Lista över alkaliska kemikalier


Vanliga namn för natriumhydroxid inkluderar kaustiksoda, lut och natronlut. Det är ett vitt, luktfritt fast ämne vid rumstemperatur. Det absorberar fukt från luften. Den löser sig lätt i vatten och syra, och är exoterm (reaktionen avger värme). Butiker säljer natriumhydroxid löst i vatten med en koncentration på mindre än 50 procent.

Kalciumkarbonat

Lista över alkaliska kemikalier


Ett annat namn för kalciumkarbonat är kalksten. Denna alkaliska kemiska står för cirka 4 procent av jordskorpan. Bönder använder den justera markens pH. Folk tar det som kalciumkarbonat piller för att lägga kalcium till sin kost. Barnen rita på trottoaren med det som krita. Det finns även i byggprodukter, färg och plast.

kalciumhydroxid

Lista över alkaliska kemikalier


Blanda kalk och vatten för att få kalciumhydroxid eller cement. Andra namn för det inkluderar kalkvatten eller slacked kalk. Sten murare använder den som murbruk mellan tegelstenar för att hålla dem på plats.

Ammoniumhydroxid

Lista över alkaliska kemikalier


Blandning av ammoniakgas och vatten bildar frätande, högt pH alkalisk kemisk ammoniumhydroxid. Rengöringsmedel och golv strippor inkluderar detta som en ingrediens. Hushålls ammoniak är en utspädd form av ammoniumhydroxid. Egenskaper inkluderar en färglös vätska med en stark lukt. Ammoniumhydroxid kan orsaka frätskador, men det kan också släppa ammoniakgas i luften.