Hur man byter en Serpentine Belt på en 1998 Cavalier 2.2L

Hur man byter en Serpentine Belt på en 1998 Cavalier 2.2L


Ormliknande bältet på 1998 Cavalier med en 2,2 liters motor är ett komplett bälte som löper hela komponentsystem på framsidan av motorn. Ormliknande bältet har ribbor på insidan av bandet som färdas i spåren som finns inuti alla remskivor. När ormliknande bältet börjar spricka, kommer det inte dröja länge innan det går sönder. Inspektera ormliknande bältet på en regelbunden basis.

Instruktioner

1 Öppna motorhuven på 1998 Chevrolet Cavalier och lokalisera Serpentine belt routing diagram. Remföringsdiagrammet på 1998 Chevrolet Cavalier ligger på toppen av plastfläktkåpa. Om du inte kan hitta remföringsdiagrammet, ta ett anteckningsblock och penna och skissa på den exakta dirigeringsriktning av den gamla remmen runt remskivorna.

2 Leta reda på Serpentine remspännaren på framsidan av motorn mot passagerarsidan av bilen. Serpentin remspännaren på 1998 Chevrolet Cavalier är direkt under generatorn. Det finns en 15 mm bulthuvud i centrum av den remsträckarremskiva.

3 Vrid remspännaren moturs med en pull bar och en 15mm uttag för att lindra spänningen från ormliknande bältet. Skjut ormliknande bältet bort av remsträckarremskiva hand.

4 Ta bort Serpentine belt från de återstående remskivor ta bort Serpentine belt från motorrummet.

5 Dra nya serpentin remmen runt vevaxeln remskiva först. Vevaxeln remskiva på 1998 Chevrolet Cavalier är den stora botten remskivan på framsidan av motorn.

6 Dra Serpentine belt runt de återstående remskivor. Låt remsträckarremskiva till sist.

7 Vrid remspännaren moturs igen. Skjut in den nya serpentin bälte runt botten av serpentin bältesspännaren. Släpp remspännaren att dra slack ur bältet och föra den till rätt spänning. Inspektera bältet för att se till att det är runt alla remskivorna.

8 Dra runt motorn och inspektera bältet igen för att se till att det förblir sittande insidan av remskivor. Stäng av motorn.