Livsmedel som innehåller mycket acetylkolin

Livsmedel som innehåller mycket acetylkolin


Acetylkolin är en signalsubstans avgörande för lagring och erinrar minnen. Ett underskott av acetylkolin har associerats med ökad risk för Alzheimers sjukdom, enligt en studie 1998 av PJ Whitehouse i Journal of Clinical Psychiatry. Acetylkolin syntetiseras i kroppen från kolin i livsmedel.

Fungera

Förutom dess roll i minnet, har acetylkolin en roll att spela i förmågan att koncentrera och fokusera och muskel samordning. Acetylkolinnivån sjunker med åldern, delvis på grund av kroppens sjunkande förmåga att syntetisera kolinacetyltransferas, det enzym som är nödvändigt för att producera acetylkolin. Livsmedel hög acetylkolin har den extra fördelen av att minska ditt behov av dåliga fetter, konstaterar Dr Eric Braverman på Huffington Post.

kolin

Till skillnad från andra neurotransmittorer är acetylkolin inte görs från aminosyror. Nyckeln prekursor av acetylkolin i kroppen är kolin, ett B-vitamin är viktigt i metaboliserande fetter. Ju mer kolin du konsumerar, desto mer acetylkolin kroppen kan göra. Lecitin, finns i många livsmedel, är en källa till kolin i form av fosfatidylkolin.

Mat

Bland livsmedel som innehåller mycket lecitin är äggulor, fullkornsvete, sojabönor, vetegroddar och inälvsmat. Grönsaker som brysselkål, broccoli, blomkål, vitkål och tomater innehåller höga halter av kolin, liksom svarta bönor, kidneybönor, jordnötter och jordnötssmör. Korn som havre, majs och korn är bra källor till kolin. Bland frukt, bananer och apelsiner är rika på ämnet. Smör, potatis, sesamfrön och linfrön är också bra källor till kolin. Ginseng root, även känd som amerikansk ginseng, är ytterligare en källa till kolin.

Matlagning

Enligt världens friskaste Foods, även om ingen definitiv information finns om effekterna av matlagning, lagring och beredning om innehållet i livsmedel kolin, är kolin "känslig för ändringar av syre och värme." Konsumenterna bör undvika överkokning livsmedel för att bevara sin kolininnehåll.