Varför är min rosenbuskar Droopy?

Varför är min rosenbuskar Droopy?


En av de mest populära blommande växter i bostäder och kommersiella trädgårdar, rosor liva upp någon livsrum med deras attraktiva färger, dofter och former. Men även härdiga sorter av rosor är villkor som begränsar deras tillväxt. Agera omedelbart om du märker blomningarna eller stammar av buskarna börjar sloka eller vissnesjuka.

sjukdomar

Olika sjukdomar är ansvariga för rosenbuske vissnesjuka eller sloka. Verticillium vissnesjuka, en svampsjukdom av rosor, orsakar käppar att sloka och bladverk att gulna. Vänster obehandlade, är sjukdomen irreversibel och orsakar allvarliga skador på anläggningen, inklusive dödsfall. Botrytis gissel, en annan sjukdom, skador knoppar och får dem att sloka. Att behandla sjukdomar och förhindra rosenbuskar från hängande, inköp och växtsjukdomar fria rotstock. Trimma bort infekterade delar av anläggningen med steriliserade beskärning sax, och kassera urklipp tillsammans med växtrester omedelbart för att förhindra att sjukdomen sprids.

skadedjur

Skadeinsekter kan skada rosenbuskar, vilket får dem att sloka, vissnesjuka och bli mjuk. Även om en enskild kvalster är svårt att se, orsaka stora angrepp rosenbuskar att förlora blad och vissna. Bladlöss är små sugande skadedjur som utvinner väsentliga juicer från olika delar av rosen växt, dvärgväxt tillväxt och orsakar dem att sloka och förlorar lövverk. Borrar eller larver av insekter inklusive ökade stem Girdler och hejda sawfly skador stjälkar, vilket rosenbuskar att sloka. Rubba kvalster med en snabb stråle av vatten från en slang. Spray bladlöss angrepp med insektsbekämpning tvål eller Neem olja, eller införa naturliga rovdjur, inklusive nyckelpigor och parasitsteklar till Rose planteringar. För att styra Provtagare, beskära kraftigt angripna delar av busken och applicera färg över öppningar längs anläggningen för att spärra posten.

felaktig Bevattning

Felaktig bevattnings orsaker rosenbuskar att sloka, vissnesjuka och verkar förkrympta. Rosor behöver konsekvent bevattning under hela växtsäsongen, företrädesvis en tum vatten varje vecka. Öka frekvensen och mängden vatten i varma klimat eller under längre perioder av torka. Låt aldrig marken vid basen av rosenbuske att torka ut helt, men se till att den förblir jämnt fuktig hela tiden. Sprida 2 till 3 inches av organisk kompost runt basen av rosenbuske hjälper till att behålla markfuktighet och håller rötterna cool.

andra faktorer

Andra faktorer som är ansvariga för hängande rosenbuskar innehålla alltför vikt på stjälkar eller käppar och överdriven värme. Ibland stammen av en rosenbuske väger sig ner med alltför knoppar, särskilt efter att vattnas, vilket kan göra att sloka. Även rosor trivs i sex till åtta timmar i direkt solljus per dag, exponering för extrem solljus, särskilt på eftermiddagen, orsakar blad och tunna stjälkar att sloka. I ett sådant fall, transplantation rosen till en delvis skuggade fläck eller växa en högre växt bakom den.