Användningsområden för gamla vinylskivor

Användningsområden för gamla vinylskivor


Även om det fortfarande uppskattad av musik aficionados, gamla vinylskivor håller lite överklagande när de blir repig skev eller på annat sätt ospelbara. Detta har inte avskräckt folk från att använda poster på ett sätt som deras artister aldrig tänkt. Gamla skivor har fått en ny trott i alla typer av föremål, såsom maträtter, väggur, och även offentliga konstverk. Sedan länge etablerad som världens mest populära plast kräver vinyl mindre energi för att producera och inte bryta isär i deponier, egenskaper som gör den idealisk återvinningsmaterial. Inte överraskande, har miljörörelsen visat vägen till godkännande av dessa osannolika skapelser.

hushålls Material

Inte överraskande, att de vanligaste användningsområdena för vinyl fokuserar på återvinning göras till hushållsmaterial, enligt miljöaktivisten hemsida, Min Zero Waste. Som exempel kan nämnas flaskor, golvplattor, trädgårdsslangar, rör och trafikkoner. Merparten av denna verksamhet är centrerad i USA och Storbritannien.

hushållsföremål

Företag som Philadelphia-baserade Vinylux specialiserade på omformande gamla skivor i en rad olika miljövänliga hushållsföremål, inklusive skålar, armband och glasunderlägg. Att hålla de ursprungliga etiketterna intakt, producerar Vinylux ett objekt som man förväntar sig kunderna att vårda så mycket som den ursprungliga posten. Från och med 2008, hade företaget omvandlas ca 300.000 album och skivomslag, och 45rpm singlar -or 36287 pund av kartong och vinyl - efter fem år i branschen. Andra företag har framgångsrikt refashioned gamla 45s och kassett fall till iPod fall visar att utnyttjandet av föråldrade format är bara så begränsad som ompackaren fantasi.

Public Art

Efterfrågan på nya och spännande konstverk har lett till användningen av gamla vinyl till allmän visning. En av de mer ovanliga exempel syns i staden Jacksonville, FL, vars Public Art kommissionen övervakade återanvändning av gamla vinyl i skulpturer av en fisk och en orm. Liksom engångs objekt som skapats av Vinylux, vinyl och papp en framträdande plats i Jacksonville konstverk.

konstutställningar

Gamla skivor har inspirerat moderna konstnärer som Paul Villinski, som presenterade dem i "My Back Pages", hans December 2008 utställning på New Yorks Museum of Art and Design. Villinski lyssnade till hans favorit album av Miles Davis, Fleetwood Mac och Herbie Hancock en sista gång, sedan skär dem i fjärilsformade bitar. Den resulterande arbete, enligt Wall Street Journal, uppgick till äktenskap Villinski liv och konst - i den mest bokstavliga bemärkelse.

spånskiva

Vinylux sänder oanvändbara skivomslag att återvinna i spånskiva, enligt återvinningsorienterat webbplats Om min Planet. När det är möjligt, använder bolaget minimal tryckning och ogiftiga tryckmaterial, också.