Felsökning en oljepanna brännaren inte bränning

Felsökning en oljepanna brännaren inte bränning


Den oljepanna är en av de primära mekaniska anordningar i ditt hem. Det ger värme för att upprätthålla rätt temperatur när det är kallt ute. Du kan reglera temperaturen med en termostat, som signalerar brännaren att sparka på när temperaturen sjunker lägre än inställningen. Olja är konkurrenskraftigt prissatt verser naturgas och billigare än elektriska värmeenheter. Om oljepanna slutar fungera, kan du göra många enkla reparationer själv.

Instruktioner

Kontrollera oljenivån

1 Rengör oljetanken mätare med en fuktig, ren trasa. Var noga med att få all smuts och damm som kan ha byggts upp över tiden.

2 Kontrollera visuellt oljenivån via kanyl att se om det finns bränsle i tanken. Brännaren fungerar inte om tanken är tom. Nålen på mätaren ska vara i den gröna zonen. Om det är i den gula eller röda zonen, betyder det att du behöver mer olja i brännaren.

3 Ring din oljebolag att leverera olja om tanken är tom.

4 Starta brännaren om det finns olja i tanken. Detta åstadkoms genom att slå omstart avstängning och sedan tillbaka till läget.

Ingen ström till Furnace

1 Stäng av avstängningsbrytare ugnen till "off" -läge. Den är belägen ovanför brännaren enheten.

2 Kontrollera elektriska fält för att se om brytaren är frånslagen. Du kommer att se att övergången är ansluten till oljebrännaren är något till höger, medan de andra är alla till vänster. Dra i spaken till vänster för att återställa den.

3 Gå tillbaka till brännaren. Vrid avstängningsknappen till läge "på" för att avgöra om brännaren är i drift.