Vinäger Science Projects

Vinäger Science Projects


Vinäger är en syra och därför är ett bra verktyg att använda för att illustrera olika sura egenskaper i vetenskapliga experiment. Beroende på betygsnivå eller typ av experiment som behövs, det finns flera alternativ för studenter att genomföra experiment med ättika. Dessutom kan dessa experiment fyllas hemma under överordnade tillsyn.

Soft Shell Ägg

Ägg innehåller de ämnen som kallas kalciumkarbonat, vilket gör det yttre skalet hårt. Om du lägger vinäger, som innehåller ättiksyra, till ägget, kalciumkarbonatet och vinäger undergå en kemisk reaktion: koldioxid frigörs och bubblor från ägget tills allt kol är borta. Ägget kommer då att vara mjuk. Allt du behöver göra, därför att detta experiment är att lägga en kopp ättika till en bägare eller burk och tillsätt ägg, observera och vänta en dag. Spela in dina resultat.

Vinäger

Med hjälp av en ättika och saltlösning, kan eleverna utföra ett experiment som visar hur man gör pennies ser blanka och nya. Alla elever behöver göra är att lägga till vinäger till en burk eller bägare tills det är halvfullt. Tillsätt sedan en tesked salt och rör om lösningen tills saltet synligt upplöst. Lägg tio pennies till lösningen och låt dem sitta i några minuter. Ta hälften av pennies och låt dem torka på en pappershandduk. Ta den andra halvan av pennies ut och skölj ättika saltlösningen med vatten och låt dem torka. Pennies som sköljdes ska se blanka och nya sedan och de andra pennies bör ha en blåaktig grön färg nyans till dem. Vinäger och salt lösning löser upp kopparoxid på pennies yta och genom sköljning, kommer kopparoxid av.

Kål

Uppvisar hur kål kan ändra färger. Kål behöver sitta i en skål med täckt varmvatten tills den svalnar och kål ändras till en djup lila färg. Som kålen är kylning kan den som utför experimentet inrätta en halv-kopp vatten och två matskedar bakpulver. Tillsätt ca en halv kopp ättika till en extra kopp och tydlig soda i en kopp. När kålen är helt svalnat, sila ut vattnet i en bägare eller glas. Denna vätska kommer att fungera som kål indikator. Genom att använda alla de vätskor som framställdes, test som vätskor kommer att ändra färgen på kålen indikatorn. Detta kan göras genom att tillsätta små mängder av varje vätskeblandning till indikatorn bägare. Eftersom ättika är sura, om det skulle visa indikatorn rosa. Bakpulver ska vända det lila igen.

Mjuka ett ben

Som liksom ägget täcker, är ben gjorda av kalcium. Eftersom ättika är en syra, är det möjligt att lösa upp kalcium i ett ben. För detta experiment, måste försöksledaren att lägga till en kyckling ben till en burk av vinäger och låt det sitta i ett par dagar. Allt som kommer att lämnas är mjuk benvävnad. Förklara för eleverna om vikten av kalcium i våra ben efter att ha avslutat detta projekt för att hjälpa eleverna att förstå behovet av intaget av kalcium, såsom från mjölk, för att göra våra ben starkare.