Kuddar för att stoppa snarkning

Kuddar för att stoppa snarkning


De flesta människor ibland snarkar under sömnen, men kronisk snarkning kan allvarligt störa sömnen av makar och familjemedlemmar. En mängd olika anordningar för att avhjälpa snarkning är tillgängliga utan recept, såsom nasala skär, munskydd och även kuddar.

Orsakerna till Snarkning

När andnings passager blir minskat under sömnen, den vävnad som omger dem vibrerar och skapar buller - eller snarkning - som luften passerar genom. Denna förträngning kan uppstå i mun, svalg eller näsgångarna, och kan vara resultatet av en mängd olika fysiologiska och hälsofrågor.

Hur en kudde kan hjälpa till att stoppa snarkning

Kuddar speciellt utformad för att förhindra snarkning stöd den sovande upprätthålla en korrekt sovställning genom att rikta in huvudet med ryggen, oavsett sömn ställning. Speciella kuddar för snarkning också hålla den sovandes haka upp och käken framåt. Att hålla huvudet, nacken och käken i rätt position under sömnen kan eliminera några av de fysiologiska orsakerna till luftvägarna och i slutändan, snarkning.

Vem kan dra nytta

Sömnapné och andra allvarliga underliggande hälsotillstånd kan orsaka snarkning. Det är bäst att rådgöra med en läkare om svår snarkning eller snarkning som åtföljs av ytterligare symtom för att utesluta sjukdom innan du försöker lösa problemet med anti-snarkning enheter. De som snarkar bara som ett resultat av dålig sömn positionering av huvudet och halsen kan uppleva positiva resultat från att använda en anti-snarka kudde.