Hur osynligt laga mal skada i en yllekappa

Hur osynligt laga mal skada i en yllekappa


Massproduktion av kläder har minskat tanken på lagning ett hål i plagg. Istället människor i allmänhet bara ersätta plagg. Men för en fin yllekappa, reparera en liten fjäril hål kan vara värt besväret, särskilt om plagget har en speciell betydelse än bara mode. Lagning ull är en färdighet som kräver lite övning, tid och tålamod att göra ett bra jobb.

Instruktioner

1 Använd sax för att klippa bort någon luddig trådändarna runt kanten av hålet.

2 Trä stoppnål med en tråd av lagning ull.

3 Placera stoppnål en tum från sidokanten av hålet. Line nålen upp så att när du väver över hålet första stoppningstråd kommer att korsa botten av hålet. För in nålen i väven hos tyget och följ väven hos tyget genom att höja nålen över och under trådarna. När du når kanten av hålet helt enkelt dra tråden över det öppna området och fortsätta vävning på den andra sidan av hålet tills stoppningstråd har vävts in i tyget en tum förbi hålet på andra sidan. Upprepa denna process tills det finns tråd spridda över hela hålet i en riktning.

4 Placera den gängade stoppnål en tum från botten av hålet och börja vävning genom fibrerna i tyget. Fortsätt att väva mönstret genom trådar som sträcks över öppningshålet. När du når den andra sidan av hålet, fortsätter att väva stoppningstråd genom ullplagget fram till ungefär en tum från kanten av hålet. Upprepa denna process tills stoppningstråd har vävts över hela öppningen av hålet.

5 Tug på plagget försiktigt i olika riktningar för att hjälpa de nya vävda trådarna att blanda med de äldre gängorna. Den rycka kommer att bidra till att sträcka trådarna lite och låta dem ligga mer naturligt.

6 Använd sax för att klippa ändarna bort från stoppningstråd. Skära av trådarna så nära plaggets som möjligt utan att skära plagget. Detta kommer att göra det möjligt för ändarna hos de tillsatta ämnen för att dölja i väven av plagget.