Hur man skriver ett klagomål brev till en skällande hund

Hur man skriver ett klagomål brev till en skällande hund


Alla hundar skälla under vissa omständigheter; till exempel, när någon är på dörren eller när hund vill matas. Men om din granne har en hund som skäller hela tiden, är du inom dina rättigheter att klaga. Om din granne är på arbetet under de tider när hunden skäller, kan hon inte ens vara medvetna om problemet. Ditt brev kan vara den första indikationen på att hon behöver för att korrigera hundens beteende.

Instruktioner

1 Skriv in ditt namn och adress. För ett klagomål för att vara effektiv, identifiera dig eller det kan tyckas mobbning till mottagaren. Hoppa ett mellanslag och skriv in datumet. Du behöver ett register över datum för korrespondens om du tar ärendet till domstol.

2 Hoppa annan linje och skriver mottagarens namn och adress på separata rader, och hoppa över en extra rad. Om du inte känner till mottagarens namn, gör ett försök att ta reda på genom att fråga andra grannar eller kontrollera namnet på brevlådan. Ett klagomål skrivs till en viss person är mer effektivt än ett allmänt klagomål.

3 Skriv hälsning: ". Kära Kalle Karlsson (mottagarens namn)" följt av ett kolon. Om du misslyckades på att hitta ett namn, skriv "Dear Resident vid (adress)" följt av ett kolon. Du måste identifiera mottagaren på något sätt i fall du väljer att stämma senare.

4 förklara saken direkt på ett artigt ton. Kom ihåg att grannen inte skulle veta att hans hund skäller, så att vara oförskämd kan vara olämpligt. Var specifik om problemet; När hunden skäller? Hur är skällande stör dig?

5 medger att du är medveten om att alla hundar skäller under vissa omständigheter, men att du tror att hennes hund skäller är överdrivet och hon bör vara medveten om det så hon kan korrigera saken. Skriv med antagandet att hon inte var medveten om problemet och att hon kommer att vilja rätta till situationen. Även om hon visste om situationen, kommer hon uppskattar dina ansträngningar att vara artig och kan vara mer benägna att tillgodose dina behov.

6 Tacka din granne för sin tid. Stäng brev genom att skriva "Med vänliga hälsningar" och hoppa över tre rader. Skriv in ditt namn. Skriv brevet och skriva ditt namn ovanför skrivit namn. Gör en kopia av brevet för din bokföring och skicka originalet med bekräftelse signatur så att du har bevis för att grannen fick ditt brev.