Björkved Casey Gun blåelse Avstånd

Björkved Casey Gun blåelse Avstånd


Kall blåelse kan bidra till att återställa en pistol till ett bra utseende, men det kommer aldrig att bli lika hållbart eller så konsekvent ser som vad som kommer ut av en varm blå tank. Ändå är det en billig, säker övning som bara tar några timmar att slutföra och oftast ger en mycket tillfredsställande resultat. Av den anledningen är det en populär DIY projekt för vapensamlare och ägare.

Instruktioner

1 Följ tillverkarens anvisningar och ta isär pistolen. Ta bort alla delar som är att inte slösat från arbetsområdet. Sätt på bomullshandskar och skyddsglasögon.

2 Rengör med hjälp av ett skjutvapen avfettningsmedel, vilket säkerställer att all olja och kol avlägsnas. Applicera Birchwood Casey blått och Rust Remover till alla delar, vänta två minuter, och gnid försiktigt med fin stålull doppas i Rust Remover tills all rost och tidigare blåelse avlägsnas och metallen glimmar. Ju bättre det är polerat mörkare blå kommer att bli.

3 Tvätta delarna med diskmedel och vatten, och sedan tvätta igen. Se till att alla delar är helt torra.

4 Värm delar för bara några minuter i ugnen vid inställningen lägsta temperaturen. De bör inte vara mycket varmt, bara lite obekvämt att hålla med bara handen. Detta driver ut eventuell fukt instängd i porerna i stålet.

5 Applicera blåelse i en mycket lätt och konsekvent coat medan delarna fortfarande är varma. Använd en bit Scotch Brite (000) pad limmas på en Popsicle pinne att tillämpa blåelse. Låt torka i 30 till 60 sekunder, tvätta med kallt vatten och torka. Håll upprepa dessa steg tills den blå når önskad mörkret.

6 Låt stå över natten och avsluta med att applicera ett tunt skikt av kisel bilvax för en mer hållbar yta.