Hur man gör en Phoenix i GIMP

Hur man gör en Phoenix i GIMP


Phoenix, en mystisk ljus fågel som spews eld representerar odödlighet och återfödelse i många mytologier. Lägga till en Phoenix till en ritning eller scen ger en fantastiska touch, vrida en typisk scen i en representation av Phoenix magiska förmåga att bevilja förlängning. Att dra phoenix digitalt, använda gratis, open-source program GNU Image Manipulation Program (GIMP). GIMP erbjuder en uppsättning ritverktyg som liknar dem som finns på andra populära program.

Instruktioner

1 Öppna GIMP och skapa en ny fil i GIMP genom att trycka på knapparna "Ctrl" och "N."

2 Klicka på pytsverktyget, sedan på färgrutan. Bestäm vilken färg du vill använda för din bakgrund och klicka på den. Klicka var som helst i duken för att lägga till färg till bakgrunden. Om du är osäker på en lämplig bakgrundsfärg, använder grå eller vit.

3 Gå till "Lager, kanaler och Paths" fönstret och tryck på fliken "Lager". Klicka på "Nytt lager" -knappen. Skriv in namnet "Outline". Dra lagret uppåt så att den vilar över bakgrundslagret.

4 Klicka på penseln. Klicka på färgrutan sedan på en svart färgruta. Rita den grundläggande formen av Phoenix med hjälp av Brush. Rita en liten, triangelformad huvud. Anslut huvudet till en böjd linje som sträcker sig åt höger. Vidga linjen i en vinge genom att dra en annan linje över den. Den nya linjen bör vara parallell med den första linjen. Dra leftwing med samma teknik. Under huvudet, dra en lång, oval kropp. Anslut kroppen till två korta, rektangulära ben. Vid slutet av varje ben, rita en klo. På baksidan av kroppen, rita böjda stjärtfjädrar som liknar formen på vingarna.

5 Gå till fönstret Lager och lägga till ett nytt lager. Skriv in namnet "Färg" och dra lagret över "Outline" skikt.

6 Klicka på Pyts sedan på färgprovet. Välj en röd eller orange färg passande för Phoenix kropp. Klicka i Phoenix kropp för att lägga till färg till Phoenix.

7 Gå till fönstret Lager och lägga till ett nytt lager. Skriv in namnet "Color Detail" och dra lagret över "Color" skikt.

8 Klicka på penselverktyget och klicka på en färgruta något mörkare än basfärgen av phoenixen. Lägga till denna färg till spetsarna och bottnar av Phoenix vingar och botten av phoenix ben. Klicka på färgrutan och välj en färg något ljusare än basfärgen. Lägg till färg till mitten av vingarna och toppen av ansiktet med penseln.

9 Blanda färgerna. Klicka på Blanda verktyget och dra musen över den plats där två färger möts.

10 Klicka på penselverktyget och klicka på en svart färgruta. Rita Phoenix öga nära toppen av ansiktet.