Felsökning en Dodge Dakota 3,9 liter

Felsökning en Dodge Dakota 3,9 liter


Dodge Dakota representerade den första mellanstorlek pickup tillverkas i Amerika under slutet av 1980-talet. Även om Dakota har funnits över 20 år, har det bara sett tre generationer, med 3,9-liters sexcylindrig motor är en av de vanliga alternativen för motorstorlekar tills den ersattes av 3,7 liter 2005. Enligt Edmunds, den andra generationen av Dakota (1997 till 2004) upplevt flera tillförlitlighetsproblem, som kan göra lastbilen svårt att felsöka.

Instruktioner

1 Använd en OBD II (omborddiagnos) skanner för att hämta Felsöka koder från lastbilens färddatorn. Kontrollera motorn ljus indikerar vanligtvis ett problem med sensorer eller elektronik i motorn eller bromssystem. Truckens OBD II porten är placerad under instrumentpanelen intill basen på rattstången. Slå på OBD II skanner och vrid Dakota tändningsnyckeln till tillbehörsläget. Skriv ner koderna från OBD II skanner och leta upp dem på webbplatser som OBD-koder eller Autozone. Innan du byter en sensor, som kan vara väl över £ 65 för vissa enheter, använder en multimeter för att testa kontinuiteten i den elektriska anslutningen fram till sensorn. Ställ in multimeter för att mäta spänning och vrid nyckeln till tillbehörsläget. Multimetern bör läsa mellan 4,0 och 5,0 volt.

2 Leta upp återkallande och TSB (teknisk service bulletin) information på din Dodge Dakota 3,9-liter. Den andra generationen, 1997 till 2004, har sett flera återkallelser än andra modeller från den första och nuvarande generationen av Dakota. Återkallelser kan fastställas för gratis genom en återförsäljare, medan TSBs kan ge dig några ledtrådar om korrigeringar som relaterar till några av de problem som du upplever. Webbplatser med återkallande och TSB informationen inkluderar Autozone och MyCarStats.

3 Kontrollera säkringarna för slutet av 1990 Dakota modeller, om instrumentpanelen eller innerbelysning sluta fungera. Säkringar skyddar normalt hela kretsar med flera komponenter eller en stor motorkomponent. Kontrollera säkringsdosan som ligger under förarsidan instrumentbrädan och leta efter några säkringar som har brutit eller utbrända terminaler. Byt ut trasig säkring med en ny säkring med samma amperetal.

4 Lyssna för överdriven buller, skramlande eller klicka från Dakota upphängning. Många andra generationens modeller upplevt tidigt främre kulled slitage som måste bytas ut med den undre styrarmen. Om du hör metallisk pinga kommer från hjulen under svängar eller perioder av acceleration, sedan ditt CV lederna misslyckas. Kör din Dakota upp på en uppsättning av bil ramper för att inspektera CV stövlar, som ligger bakom hjulen. Om stövlar är spruckna eller korroderade, då vätskan har läckt ut i lederna, som behöver ersätta så snart som möjligt. Om du hör en popping buller från den bakre änden av förarhytten, ärmarna av hytten isolatorer är alltför lång och behöver kortas genom att mala ner dem.