Hur man installerar en kakel Hylla

Hur man installerar en kakel Hylla


Installera keramiska plattor hyllor ger mer utrymme till ett kök eller badrum utan att kompromissa med estetiska harmoni. Det enklaste sättet att säkerställa en varaktig, permanent hyllan är att installera den när du installerar den omgivande väggen kakel. Placering hyllorna i rummets hörn gör uppgiften enklaste, plus denna metod kan spara pengar eftersom det tillåter dig att dra nytta av extra brickor som du kan ha från tidigare kakel projekt. Genom att använda teknik som beskrivs nedan, kan du installera så många keramiska hyllor som du behöver, ger ditt rum med massor av lagring.

Instruktioner

1 Bestäm form för hyllorna. Först göra en mock hylla. Detta är viktigt eftersom inte alla väggar är gjorda vid perfekta 90-graders vinkel. Så, innan du skär en verklig bricka vad du tycker är perfekt storlek, göra en falsk hylla av papp eller kartong med hjälp av penna och sax. Se till att storleken på mock hyllan kommer att passa på storleken på plattor som du använder. Den grundläggande formen för en hörnhylla är en triangel. Om din vägg är 90 grader torg, bara klippa mock hyllan torget i halv för att bilda hyllan.

2 Rita mock formen på din hylla på en bricka med pennan. Justera riktlinjerna för skärbordet av den våta sågen och positionera brickan. Skyddsglasögon och skär kakel från ett hörn till dess motsatta hörnet för att bilda en triangel med den våta sågen.

3 Förbered väggen för hyllan installation. För att göra detta, installera kakel på väggen tills du når den höjd där du vill att din hörnhylla att sitta.

4 Fäst keramiska plattor hyllan. Applicera tunna-set murbruk med murslev till de två ändarna av det triangulära plattor hyllan som kommer att beröra väggen. Stadigt placera hyllan i hörnet. Den oavslutade sidan av keramiska plattor ska vila på toppen av plattor som är installerade vertikalt på väggen. Tryck plattan hylla med tryck tills den vilar stadigt ovanpå plattorna under den och i hörnet.

5 Nivå hyllan. Placera verktyget nivån längs ena sidan av hyllan så att den sitter nivå. Lägg till eller ta bort tunna set murbruk som behövs tills hyllan sitter nivå. Detta steg bidrar också till att upprätthålla riktigheten i linje med de återstående plattorna.

6 Fortsätt tiling väggen. Räknar med att du kommer att behöva skära raden av plattor som står på muren direkt ovanför den nu säkra hyllan för att passa runt den. För att göra detta använder pennan för att markera de nedre ändarna av plattorna som inte ryms i en rak linje när de passerar över den nya kakel hyllan. Skär dessa plattor till rätt form med den våta sågen.

7 Gjut området runt hyllan som den ansluter till väggen och de andra plattorna. När du ansöker injekteringsbruk till resten av plattan med murslev, tillämpa en konsekvent päls runt de områden där hyllan uppfyller de övriga väggplattor. Medan bruket är halvtorr, torka ytan av plattorna rena med en svamp och varmt vatten.