Hur man ansluter en glödlampa till ett batteri

Hur man ansluter en glödlampa till ett batteri


Glödlampor finns i olika storlekar och har olika märkspänningar, men alla av dem kan hjälpa dig att se i mörker gång ansluten till en lämplig strömkälla. Du kan ansluta en glödlampa till ett batteri genom att matcha spänning av batteriet med den hos lampan, och sedan ledningar lampan direkt till batteriet. Lär denna enkla uppgift att förstå hur en enkel lågspänning glödlampa kretsen fungerar.

Instruktioner

1 Skala av 2 inches från ena änden av en 6-tums koppartråd med hjälp av en mattkniv eller kabelskalare. Linda avskalade änden runt metallock eller bas av en ficklampa glödlampa ett par varv. Loop eller vrida trådänden runt trådskaftet när båda skär för att dra kabeln runt locket.

2 Skär en 2-tums-lång bit av elektrisk tejp och dela bandet på längden med hjälp av en sax. Få hälften av eltejp och linda den hårt runt lampan cap eller bas för att täcka ledningarna, men sträcker sig inte bandet under locket.

3 Lägg ut kabeln och lampan ovanpå ett bord eller plan yta. Håll en AA, C eller D batteri och placera dess undersida (minuspol) fast på den andra änden av kabeln så att batteriets minuspol kommer i kontakt med den avskalade änden av kabeln.

4 Applicera lite tryck på batteriet samtidigt som du trycker den på den bara tråden under det. Ta ficklampa glödlampa använder den andra handen och placera den på toppen av den positiva polen på batteriet. Tillåta metallen nippeln vid botten av löken att komma i kontakt med den nippel på toppen (pluspol) hos batteriet. Stäng av ljuset genom att lyfta lampan för att frigöra batteri nippel från lampan bröstvårtan.