Hur Sy sneda Corners

Hur Sy sneda Corners


Gerade hörnen ger en mer attraktiv finish på sydda kanter och hörn av alla sömnadsprojekt. En liten vikning, trimning och sömnad kommer att skapa en snygg kant med en 45-graders hem hörnet. Från servetter till jacka kanter, kommer gerade hörn snyggt och professionellt, avsluta hörn och avlägsna överskott fåll bulk så att dina kanter kommer att ligga plant.

Instruktioner

1 Justera fållen till en fjärdedel tum på de kvadratiska hörnkanterna av alla sömnadsprojekt där du vill ha en skarp ren 90-graders hörn med en 45-graders gerade fåll på fel sida av tyget.

2 Vik och tryck på en 1/4-tums efterbehandling fåll, fällbara så att tyget sitter fel sida mot avigsidan, på båda kanterna av ditt hörn. Vika tyget döljer oavslutade kanten på tyget och ger en skarp kant till kant.

3 Vik och tryck på en 1-tums hem, fällbara så att tyget sitter fel sida mot avigsidan, på båda kanterna av ditt hörn.

4 Vik ut en tum fåll på båda kanterna på hörnet. Placera tyget med avigsidan upp på bordet.

5 Vik en 1-tums hem tillbaka över och markera med försvinnande bläck tyg box där kanten av fållen möter kanten på tyget på det andra hörnet. Vik upp fållen. Upprepa för den andra hörnkanten.

6 Rita en rak streckad linje som förbinder de båda kantmarkeringar genom en tum fåll veck där vecken från båda kanterna skär.

7 Med 1-tums fållar öppna, vik tyget, räta mot räta, från hörnet, så att båda hörnkanterna är i linje och dina streckade linjer och kantmarkeringar radas upp. Nåla fast tyget tillsammans för att hålla din veck på plats.

8 Sy tyget tillsammans längs den streckade linjen.

9 Klipp hörnet tyg ta bort alla utom en 1/4-tums sömsmån.

10 Tryck på sömmen öppen.

11 Omvänd ditt hörn och använda linjal hörnet för att driva tyget i en skarp, 90-graders hörn. Ditt hörn ska ha en 45-graders sydd fåll direkt i hörnet på fel sida av tyget och 1/4-tums hem bör roteras med en skarp kant.

12 Sy fållen ned 1/8-tums bort från den vikta kanten av 1/4-tums hem, hela vägen runt hörnet. Håll din nål ner när du slår tyget i hörnet för att göra en skarp sväng.

13 Du har nu slutfört en gerade hörn! För att avsluta ytterligare 90-graders hörn på sömnadsprojekt med en 45-graders gerade fåll, upprepa steg 1 till 12.