Hur man gör en cricket bat hemma

Hur man gör en cricket bat hemma


Cricket fladdermöss i allmänhet är gjorda av trä från vide träd (Salix alba Caerulea). Detta träslag är mjukt och fibrösa, så en hel del omsorg och underhåll krävs om BAT är att prestera på sin toppkapacitet. Att bygga din egen cricket bat hemma kräver lite träbearbetning kunskap och färdighet för att skapa den perfekta slagträet för dig.

Instruktioner

1 Välj snittet av trä du tänker använda för att bygga din cricket bat. Engelska Willow träd har ofta mindre brister i träet, men dessa fel har liten effekt på den sista pusselbiten. Den del av trä du väljer för din cricket bat borde ha satts in i förväg skuren i en fungerande storlek, sedan vaxad vid båda ändarna och torkas. En långsam torkning innan något arbete utförs gör att träet inte spricker eller varp efter projektet är klar.

2 Använd en tabell att såga den grundläggande formen av cricket bat. Framsidan av cricket bat har en upphöjd topp ungefär halvvägs upp på mitten (liknar en liten kulle från alla vinklar). Ryggen är kvar platt.

3 Komprimera slagträet för att stärka de vide fibrerna. Omger bat med platta bitar av järnskrot ungefär samma storlek som bat bladet och använda starka klämmor för att lägga tryck. Ju närmare du kan få till 907 pund per kvadrattum av kompression, desto starkare din bat vara.

4 Konstruera ett handtag med hjälp av sockerrör och gummilister. Handtaget bör vara bekväm att greppa, och gummiremsor ska vara limmade till träet innan hela stycket lamineras. Den nedre delen av handtaget är skuren i en kilform, den omvända vilka sedan huggen i bladet av BAT med användning av en bandsåg. Limma handtaget på plats så att den övre kanten sträcker sig en liten bit över den främre ytan av bladet, och låt den torka över natten.

5 Carve bladet med hjälp av en drag kniv så att det är perfekt balanserad. Försök att lämna så mycket trä bakom som möjligt i slående delen av bladet, eftersom detta kommer att ge den mer styrka och hjälpa den att räcka längre. Jämna ut eventuella brister i din carving med en trä plan.

6 Sand hela bat. Allt arbete som du har gjort hittills har gett bat en ojämn struktur, så det måste slipas till en slät yta. Efter slipning av trä, polera den med en förening vax.