Hur man blandar färgpennor

Hur man blandar färgpennor


Färgade pennor är inte bara för barn. Colored Pencil Society of America, för professionella konstnärer som arbetar främst i färgpenna, grundades 1990 och har en gemenskap som sträcker sig utanför USA: s gränser. Konstnärer som arbetar med färgpenna som professionell medel vet att kulört, ritar arbete är en mycket engagerad process av skiktning och blandning pigment. Att lära sig potentialen hos dina pennor är nyckeln till att skapa fantastiska ritar konst.

Instruktioner

1 Organisera dina pennor. Separata vaxbaserade pennor från akvarell och pastell. Akvarell pennor är vattenlösliga. Vaxbaserade pennor är inte. Pastellpennor har en kalkhaltig märke som gör det möjligt att kladda.

2 Vässa dina pennor före användning. Hålla pennor skarpa gör detalj arbetet enklare.

3 Öva gör tvättar med ritar på illustration stiger ombord eller akvarellpapper. Lägg i akvarell pigmentet genom att skissa ett stort område. Använd sedan vatten och en rund borste för att sprida pigment. Du kan också öva göra tvättar med vax-baserade pennor. Använda ett lösningsmedel som turpenoid att vända ett lager av vax penna för att vätska. Tvättar kan vara ett effektivt sätt att fastställa en genomskinlig bas för det första lagret av blandning.

4 Testa dina pennor för blandning. Mjukt, ljusa vax, som vitt och persika, kan användas för att smälta samman mörkare, torrare pigment. Använd scratch papper för att testa vax pennor. Bestäm vilka pennor göra en smidig vaxartad märke, och skilja dem från de hårdare, torrare pennor. Du kan också köpa färglösa blandningspennor för att blanda färger, utan ljusare pigmentet dramatiskt, eller arbete i mjuka kärn pennor, som är särskilt utformade för att blanda.

5 Experiment med om ett lätt skiss i karmin eller vallmo rött. Lägg ett lager av orange eller gul. Applicera sedan en solid vit vaxskikt över de två färgerna att blanda ihop dem. Resultatet är en mjuk ros färg.

6 Kläckning är en metod att fastställa en serie parallella linjer för att skapa skugga eller struktur i en ritning. Korsstreck är när du korsar linjerna tillsammans i en vinkel. Öva texturerad blyertsteckning genom att fastställa en färg och kors kläckning annan färg över det. Lägga flera skikt och att notera förändringen i färg varje gång.

7 Rengör din ritning med tops efter oxidation. Ett skikt av oxidation sker i vaxat baserade blyertsteckningar timmar efter pennan appliceras på papper, ger färgerna en matt päls. Gnid en bomullstuss över varje område på ritningen att ljusna. Sedan spraya med ett lager av fixativ för att hålla glans. Du kan använda fixitive att lägga flera lager av pigment till din ritning.

8 Blend pastellpennor över vattenfärg tvättar för en mjuk, strålande effekt.

9 Pastels och vax pennor inte alltid smälter väl, men du kan få en "rök" effekt genom att skikta pastellpennor över en slät yta. Använd en duk eller stubbe mixer för att mjuka upp pastell över din ritning; sedan spruta med fixativ.