Hur man fixar ett trasigt varmvattenledning i en vägg

Hur man fixar ett trasigt varmvattenledning i en vägg


Varmvattenledningar kan läcka för en rad olika skäl, bland annat felaktig installation, frysning och punktera från skruv eller spik. Läckande rör i väggen bör fastställas så snart de upptäcks eftersom de leder till mögel eller värre: ruttnande av huset inramning. Du måste ta bort en del av väggen för att komma åt en läckande rör, men det är troligt att väggen är vattenskadade och måste repareras ändå. Du kommer då att kunna skära ut den skadade delen av röret och installera en ny sektion.

Instruktioner

1 Använd en Gips såg att skära ut en del av gips tillräckligt stor för att få tillgång till den skadade röret. Om gips skadas från fukt, klippa ut alla skadade området. Använd en mattkniv att trimma utskärning tillbaka till reglarna på båda sidor så att du kommer att ha en yta att installera nya gipsskivor.

2 Stäng av varmvatten och ge vattnet i röret tid att kyla om det är mycket varmt. Ta bort alla klämmor som kan komma i vägen för reparation. Om det finns elektriska ledningar som löper nära röret i väggen, slå av strömmen till dem genom att bläddra av strömbrytaren i panelen.

3 Klipp ut den del av skadade röret. Använd ett rör cutter om det finns tillräckligt med utrymme för att rotera det helt runt röret. Monterar kniven runt röret och rotera den flera gånger genom 360 grader, dra åt den på varje rotation, tills det skär genom röret. Om det inte finns något utrymme för en fräs, använder en bågfil för att kapa röret. Sätt en hink under röret för att fånga det vatten som rinner ut.

4 Låt vattnet rinna helt från linjen och sedan skära en längd av nytt rör som är ungefär 1/4-tums kortare än det avsnitt du bort. Bered ändarna på den nya delen av röret, liksom de avskurna ändarna av det gamla röret, genom de gradning dem med en stålborste och torka dem ordentligt med en ren trasa.

5 Spread flussmedel på ändarna av rören och på insidan av två koppar kopplare. Montera sedan den nya delen av röret på det gamla röret med hjälp av kopplingar. Var noga med ändarna av alla rören är helt sitter inuti kopplingarna.

6 Kil eller på annat sätt stödja en värmesköld bakom röret och svettas lederna en efter en. Värm var och en med en ficklampa och när flödet börjar spotta, ta bort lågan och tryck på slutet av en spole av lod till anslutningen och låta lodet att sugas in. Flytta lodet snabbt runt leden som den gör detta för att säkerställa du inte lämna några luckor som kan läcka.

7 Låt rören svalna i cirka 10 minuter och slå sedan på vattnet och kontrollera tätheten. Om läcka reparationen inte, skruva på en ny bit av gips. Sedan band och lera gips. Slutligen, måla om väggen.