Sätt att stoppa kusterosionen

Sätt att stoppa kusterosionen


Invånare kust måste lära sig att kontrollera erosion, oavsett om de bor på en strand, en stenig sjöstrand eller längs en ​​flod. Vind, regn och stigande vattennivåer bidra till förlust av mark längs kusten, och utan ordentlig vård erosionen kan eventuellt bära bort på din egendom tills din foundation är utsatt. Det finns ett antal Erosions tekniker som du kan använda för att hålla tillbaka dessa naturkrafter.

Breakwalls

Breakwalls är en beprövad metod som används för att stoppa vågor från tär på en strandlinje. De används ofta i sjön inställningar för att skydda mark mot vågor från tankfartyg och båtar men en bieffekt är att de minskar mängden naturligt sediment som får tvättas i vattenvägar, beröva området kring en strandlinje av mineraler. Dessa strukturer kan göras av korrugerad metall, naturlig sten eller tryckimpregnerade sliprar, som är tänkta att avleda vågenergi till andra områden. I saltvatten områden, såsom floddeltan, kan vågor faktiskt underskred breakwalls, vilket leder till snabbare erosion och ökade underhålls på breakwall.

Vegetation

Vegetation håller jorden på plats genom att sprida ut ett rotsystem. Markbeläggningar såsom enbär är bra att plantera i närheten av en strandlinjen för att förhindra erosion eftersom de har en intrikat rotsystem som håller jorden på plats. Beach sanddyner, dock kräva växter som kommer att växa i sand som strandhavre. Detta gräs är resistent mot salt och kan växa upp genom sanden om det blir täckt. Inland kärr bör planteras med contorta, korsikanska tall, järnek, björk eller albuskar, enligt "Chevoit-träd."

vindskydd

Vågor och strömmar är inte de enda hoten mot kusterna. Kraftiga vindar kan också nagga på sandiga kuster, metodiskt rörliga dyner korn av spannmål. Vindskydd kan sättas på plats för att blockera vinden. De bör installeras parallellt med foten av ett dyn, där de kommer att fånga sand blåst inåt från en strand. Även om de kan användas för att bygga upp dynerna på lovartsidan, kan de faktiskt orsaka erosion på läsidan av skärmen.

Flyttar iväg

I många fall kan det vara bäst att inte försöka motverka erosion alls. Oklokt breakwalls och sanddyner kan påskynda erosion, och kostnader i samband med förebyggande erosion kan vara större än att flytta ut ur ett område. Erosion är en naturlig process, och hindra det kan ha oförutsedda effekter, enligt regionrådet Auckland. Det kan vara mycket mindre stressande att tänka på att jorden har förändrats och flytta över flera miljarder år, och ta det klivet gör att du kan fokusera på mer värdefulla insatser än att försöka ändra krafter bortom din kontroll.