Intressanta ämnen för Uppsatsskrivning

Intressanta ämnen för Uppsatsskrivning


Möjligheten att välja en lämplig uppsatsämne bestämmer ofta skillnaden mellan en uppsats som är tankeväckande och en uppsats som saknar mening och resonans. De bästa uppsatsämnen är de som du brinner för och som också tilltalar din målgrupp. En teknik är att skriva ner kategorier som du är intresserad av, såsom samhällsvetenskap eller politik, och göra en lista över ämnen. Essäer är indelade i olika typer såsom argumente, beskrivande, berättande och förklarande. När du väljer uppsatsämnen, tänk på vilken typ av uppsats som du skriver.

argumente Essays

Argumenterande uppsatser presenterar en avhandling uttalande där författaren presenterar fakta och försöker övertyga läsaren att komma överens med sin synpunkt. Argumenterande uppsatser måste vara logisk, med slutsatsen starkt stöd av argumenten. Argumenterande uppsats ämnen bör vara ämnen som är diskutabelt och leda till mer diskussion. Ämne idéer kan omfatta: dödsstraff som en avskräckande för brott, Effekterna av rörlig ersättning, Effekterna av ekonomi och brottsligheten och effekterna av De-clawing katter.

beskrivande Essays

Beskrivande essäer beroende av en effektiv användning av sensuell och visuell detalj för att skapa en levande bild av en person, plats, objekt, erfarenhet eller känsla. Beskrivande uppsats ämne idéer kan omfatta: Vem är den mest inflytelserika personen i ditt liv, vad är din favoritplats, Beskriv din mest skrämmande upplevelse, Beskriv din favorit Fiktiv karaktär och att beskriva hur du lärt skicklighet du är mest stolt över.

Narrative Essays

En berättande uppsats skrivs ofta som en berättelse, med en tomt, tecken, dialog och klimax och är nästan alltid den personliga minne av författaren. Berättande uppsatsämnen kan omfatta växa upp på 1970-talet (eller en annan era) i Mellanvästern, övervinna Sorg, Komma det första jobbet (eller intervju), Ta en förar examen, vilse i skogen (eller någon annanstans), förhandla för din första bil eller nästan vad som helst som är viktigt för dig.

expository Essays

Expository essäer följer formatet att presentera ett ämne, presentera en avhandling uttalande, att utveckla ett ämne genom en analys av olika synpunkter följt av slutsatsen, som stöder avhandlingen uttalande grundar sig på diskussionen om ämnet. Historia, Business, sociologi och hälsa är stora områden där du kan hitta många ämnen. Ämnen som Listing Tre faktorer som ledde till Vietnamkriget (eller någon annan krig), Kännetecken för effektiva lärare, Effekterna av sociala ekonomi på den rikedom av den genomsnittliga amerikanska, vikten av att lära geometri (eller något annat) och den negativa effekter av en fiberfattig kost är några idéer.