Hur man installerar Polykarbonat paneler Över Glass

Hur man installerar Polykarbonat paneler Över Glass


Polykarbonatpaneler installeras över glas ger vindskydd för bostäder i orkanen områden. Multi väggar paneler polykarbonat har R-värden (isoleringsvärden) så högt som 3,0, något högre än tredubbla isolerande glas. Detta gör produkten idealisk för växthus i områden med extrem värme och kyla. Sätta ett skikt av polykarbonat över ett glasfönster kan öka den termiska prestanda för att vara lika med utförandet av själva väggen.

Instruktioner

1 Mät brutto öppnandet av ditt fönster, både fönstret och fönsterkarmen, med ett måttband.

2 Låt skyddspappersskiktet på arket. Använd en cirkelsåg med en karbid fin tand panel bladet att skära polykarbonatskivan till samma storlek som bruttofönsteröppningen.

3 Markera hål borra runt omkretsen av arket, minst 1 1/2 inches från kanten. För normala applikationer, sätta borrmärken i alla fyra hörnen av arket, och utrymme ytterligare borr markerar ca 24 inches isär. För installation i orkanen områden, markerar utrymme borra 6 inches isär.

4 Använd en borrmaskin och en karbid 1/8 tum pilotkronan att borra 1/8-tums pilotprojekt hål genom borrmärken. Borra din slutliga borrhål. För normala program du kommer att använda en # 10 träskruv tillräckligt länge för att gå omkring 3/4 av vägen genom fönsterkarmen. Denna skruv kräver normalt en 13/64 tum hål genom trä, men för polykarbonater, använda en något större 1/4-tums borrkrona att tillåta expansion polykarbonat. I orkanen områden, använda en # 14 skruv, som för polykarbonater, kräver en 9/32-tums borr.

5 Placera panelen över fönstret och ramen. Använd en vanlig # 2 penna, vass men inte till en punkt, och markera genom panelen på fönstret. Ta bort panelen. Använd din 1/8 tums pilotkronan att borra i alla dina borrtecken kring halvvägs genom ramen. Använd en lämplig borr för din slutliga borrhål. Om du har använt 1/4-tums borr för för polykarbonat, borra in i ramen med en 9/64 tum eller 5/32 tum bit, beroende på hårdheten av ramen. Om du har använt en 9/32-tums bit för polykarbonat i orkanen områden, borra i ram med en 5/32 tum eller 11/64 tum bit.

6 Sätt en Phillips huvud bit i din borrmaskin. Om borren har mer än en hastighet, välj den lägsta hastigheten. Dra skyddspapperet ca 3 inches bort från kanten av panelen polykarbonat, men ta inte bort bladet. Använda din borrmaskin och Phillips-skruvar av lämpliga dimensioner, fästa panelen till fönsterkarmen. Dra bort skyddspappersarket.