Hur man ändrar indikatorlampan i en Honda Civic

Hur man ändrar indikatorlampan i en Honda Civic


Indikatorn glödlampa i en Honda Civic är mycket lätt att ersätta. I själva verket, när du vet hur man ändrar den, bör du kunna ersätta din indikator lampa utan att vända sig till en dyr mekaniker varje gång det brinner ut. Dessa instruktioner är uppdelad i två sektioner: de främre indocator lökar och lökar i baksätet.

Instruktioner

glödlampor fram

1 Starta bilen och vrider på ratten hela vägen mot den motsatta sidan av glödlampan du byter ut. Om du byter ut förarsidan glödlampa, vrid ratten åt höger; för passagerarsidan glödlampa, vrid ratten åt vänster. Sedan stoppa bilen. Detta vänder hjulet så att det inte är i vägen.

2 Kontrollera under den inre vingen direkt framför däcket. Du bör se ett lock med ett innehav klämma för att hålla den på plats. Koppla håll klippet med en skruvmejsel och sedan ta bort inre flygelkåpa.

3 Ta tag i glödlampan uttag i blinkers matris och ge den ett kvarts varv moturs. Dra försiktigt det gratis.

4 Skjut den gamla lampan i sockeln och vrid den moturs för att koppla bort den. Dra sedan det gratis.

5 Tryck in den nya lampan i sockeln och vrid den medurs tills det är säkert. Byt uttag i strålkastaren matris och vrid den medurs för att ställa in den på plats.

6 Slå på belysningen i bilen utan att slå på motorn och aktivera indikatorn. Har någon utanför inchecknings bilen för att se till att det fungerar.

7 Snap vingen locket på plats och dra åt hållklämman med en skruvmejsel.

bakre lökar

1 Pop boot och ta bort eventuella föremål som kan hindrar indikatoruppsättningen. I vissa modeller kan du behöva dra fodret undan också. Du kan göra detta genom att lossa stiftet håller den på plats med en skruvmejsel.

2 Ta tag i indikatorlampan sockeln och vrid den en fjärdedel av vägen moturs, sedan försiktigt ut det.

3 Dra ut glödlampan direkt ur vägguttaget och ersätta det med ett nytt. Du kan bara trycka lampan på plats tills du känner att det bottnar i uttaget interiör.

4 Sätt uttaget tillbaka till indikatorn matris och vrid den ett kvarts medurs. Kontrollera att det är säkert.

5 Slå på bilens kraft och kontrollera att indikatorn fungerar.

6 Sätt tillbaka de artiklar du flyttat och stänga bagageutrymmet.