Hur slopa restriktionerna för en 4-Stroke 50cc Scooter

Hur slopa restriktionerna för en 4-Stroke 50cc Scooter


Hastigheten på din 4-takts, är 50cc scooter begränsas av en liten bricka som finns i scooterns variator system. Ta bort denna bricka kommer slopa restriktionerna hastigheten, låt din scooter att accelerera snabbare och färdas snabbare. Åtkomst brickan kräver flera grundläggande handverktyg och en rudimentär förståelse för hur man isär din scooter för variator system. Derestricting din 4-takts 50cc scooter är en accomplishable uppgift med rätt verktyg och know-how.

Instruktioner

1 Lossa kickstart från variatorn systemet. Den är kopplad till systemet av en tapp som är åtdragen på plats med en liten bult. Lossa bulten och dra stiftet och du kan ta bort kickstart från skotern.

2 Öppna upp variatorn systemet. I vissa 50cc skotrar, kommer detta att kräva att du först ta bort intags fallet. Intaget fallet är plasten gjuten del, till vilken den kickstart var fäst. Den hålls på plats med två till tre bultar. Om scootern inte har ett intag fall på sin utsida, kommer du bara behöver skruva av sex bultar som håller locket på variatorn fallet på plats. Variatorn fall ser ut som en tillplattad varmkorv, lång, smal och något rörformat. Tre av bultarna är på toppen av locket, tre är på undersidan.

3 Koppla den främre remskivan från trissa system. Hjulet hålls på plats med en bult fastsatt genom centrum av hjulet. Du kommer antingen att behöva fästa hjulet innan du försöker ta bort skruven för hand, eller du kommer att behöva använda en luftdriven mutterdragare. Fäst hjulet genom att linda remmen slutet av din bandnyckel runt hjulet och positionera handtaget på skiftnyckel under den bakre remskivan.

4 befria brickan från sin position runt främre remskivan stången. Denna bricka begränsar hastigheten på din skoter genom att lägga till utrymmet mellan remskivan remmen och remskivan staven, förhindrar bandet från att dra på stången vid dess maximala kapacitet.

5 Sätt din variator systemet tillbaka tillsammans.