Hur man byter en Harley-Davidson bensintank

Hur man byter en Harley-Davidson bensintank


Harley-Davidson gastankar har få komponenter som en ryttare kan reparera. Men du kanske vill ta bort en om du behöver för att fixa repor eller bucklor eller om du vill ha en anpassad färg jobb gjort. Ta bort en softail tank är ganska enkelt, men du bör göra det med en säkerhets första attityd. Batteriet ska vara frånkopplad och bränslet dräneras innan du börjar. Detta innebär också att ta bort sätet före start.

Instruktioner

1 Skruva fästet på toppen av fender som håller sätet med en kryssmejsel.

2 Skjut sätet bakåt av cykeln för att frigöra tungan under stolen från sitt fäste i ramen. Lyft sitsen gratis och lägg den åt sidan.

3 Koppla bort minuspolen från batteriet med en 10 mm nyckel.

1 Vrid handtaget på bränsle petcock till "off" -läge.

2 Lossa utloppsslangen från petcock med en mutterdragare och dra det gratis. Ta bort vakuumslangen från vakuum nippel på petcock med en platt skruvmejsel.

3 Placera en lång bränsleslang på petcock produktion bröstvårtan. Route den andra änden av bränsleslangen till en lämplig gas kan.

4 Vrid handtaget på petcock till "reserv" -läge.

5 Anslut en handpump till vakuum nippel på petcock med en liten slang. Tillämpas bara tillräckligt vakuumtryck med pumpen för att erhålla ett bra flöde av gas genom systemet in i gasen kan. Tillåt allt bränsle rinna.

1 Vrid hex montering av bränsle petcock motsols med en skiftnyckel och ta bort den från botten av bensintanken.

2 Skruva av excenterlås ovanpå instrumentpanelen med en öppen nyckel. Koppla ur alla de inre elektriska fästelement mellan instrumentpanelen och bränsletanken. Lyft panelen bort från tanken och ställ den åt sidan på en säker plats.

3 Lossa fästena på bränsle crossover linje med en skruvmejsel eller mutterdragare. Ta linjen.

4 Ta bort de främre och bakre fästbultar på tanken med en spärrnyckel. Koppla ventilationsledningen från tanken för hand.

5 Lyft bort tankhalvorna från motorcykeln.

6 Installera tankarna i omvänd ordning. Fyll på bränsle i tanken efter installationen och kontrollera noga för läckage kring beslagen.