Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar

Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar


Kongofloden Basin innehåller den näst största regnskogen i världen och är hem till tiotusentals arter av växter, insekter, fåglar, reptiler, amfibier och däggdjur. Regnskogar är rika miljöer som är under konstant tryck av människor som konsumerar resurser som sträcker sig från timmer och växtlighet "bushmeat" omvandla skog till jordbruksmark och vattenkraft. Många stora däggdjursarter finns endast i Kongofloden Basin.

Betydelse

Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar


Kongo är världens näst största flod i volym. Den omgivande regnskog att det dränerar är näst i storlek endast till den brasilianska regnskogen. Miljön är under tryck av planer på att rensa stora områden för oljepalm jordbruk för att producera biobränslen, och planerar att bygga en massiv kraftverksdamm som kommer att översvämma stora områden. Regnskogar i världen hyser de flesta arter på jorden, med typisk biologisk mångfald 10 till 100 gånger högre än för andra miljöer.

typer

Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar


Av de tusentals arter som är hotade av massiva projekt som skulle DeForest området, många stora djur är endemiska (lever bara på denna plats) till Kongo. Dessa inkluderar: Kongo clawless utter - extremt utrotningshotade. Manatee - ibland dödas av hajar eller krokodiler, är deras enda verkligt hot förlust av livsmiljöer och jakt av människan. De har sett så långt som 1000 miles inlandet. Okapi - en släkting till giraffen, och inte finns någon annanstans i världen utom djurparker. Östlig låglandsgorilla - världens största primater, ungefär 300 per år slaktas för "bushmeat." Bonobos - En typ av schimpans som är känd för sociala och personlighet egenskaper som liknar människans. Skogselefanter - de konsumerar och bär frön som tillåter återbeskogning; befolkningen har minskat 80 procent under de senaste femtio åren.

överväganden

Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar


Länderna i denna region måste balansera ekonomiska intressen med bevarandet av deras naturresurser. Skogsmark som godkänts för jordbruk, även när återplanteras med en enda regnskog arter som oljepalm, inte stödja mångfalden i den naturliga regnskogen. Regionen slits av uppror och krig, med soldater ofta tjuvjakt större djur för "bushmeat" sport och vinst.

Geografi

Utrotningshotade djur i Kongofloden Basin regnskogar


Länder som utgör Kongofloden Basin är Kamerun, Centralafrikanska republiken, Republiken Kongo, Demokratiska republiken Kongo och Gabon. Virunga nationalpark, grundades 1925, ligger i Demokratiska republiken Kongo och skyddsrum de mest skiftande ekosystem av ryggradsdjur i Afrika. Andra nationalparker i regionen inkluderar Tri-Nationale de la Sangha, som omfattar Lobeke nationalpark i Kamerun, Nouabale-Ndoki i Kongo-Brazzaville och Dzang-Sangha i Centralafrikanska republiken.

fördelar

Att bevara hotade arter är en kamp för att bevara mångfalden i hela regnskogen ekosystemet. Regnskogar tillhandahålla källor för läkemedel, arter för odling inom jordbruk, och de omvandlar en stor del av koldioxiden i luften till syre.