Hur man bestämmer hur många kvadratmeter varv eller kvadratfot matta

Hur man bestämmer hur många kvadratmeter varv eller kvadratfot matta


Installera nya mattor kräver noggrann mätning av utrymme för att få rätt passform. Det kräver också samma mätning för att avgöra hur mycket matta för att köpa för att säkerställa att du har tillräckligt för att täcka ytan nödvändigt utan att ha alltför mycket och slösar bort pengar under köpet. Medan kvadrat yardage är de vanligaste måttet för att köpa mattor, i vetskap om kvadratmeter av utrymmet är användbara. Kvadratfot är mer noggrann mätning och när det är möjligt, att köpa mattan med hjälp av ytor kan spara pengar och undvika slöseri på grund av trimning.

Instruktioner

1 Mät längden och bredden av utrymmet du heltäckningsmattor med ett måttband. Märk ner mätningarna i fötterna. Samla ihop mätningarna till nästa fot att ge utrymme för trimning din matta för att passa.

2. Dela antingen längden eller bredden av 12 fot, att bredden på de flesta mattor tillverkas, bestämma antalet mattlängder som krävs för att täcka rummet. Multiplicera detta antal längder av bredden av rummet och sedan multiplicera den siffran med 12 för att bestämma den faktiska kvadratmeter nödvändigt. Till exempel skulle ett rum som mäter 18 fot från 20 fot kräver två 12-fot bred längder av mattor antingen 18 fot lång eller 20 fot lång, vilket gör att ytor av mattor som behövs för att täcka rummet antingen 432 eller 480.

3 Dela antalet kvadratfot med nio för att fastställa kvadrat yardage behövs för att täcka rummet.

4 Skaffa mattan du behöver genom kvadratmeter eller yardage belopp beräknas med hjälp av mätningar.