Jämförelse av oljefyllda värmaren till keramiska värmeelement

Jämförelse av oljefyllda värmaren till keramiska värmeelement


Rumsvärmare kan vara ett effektivt sätt att spara pengar på dina elräkningar. Du kan stänga av termostaten för det centrala värmesystemet och sedan bara värma upp rum eller specifika platser i huset du använder. Oljefyllda och keramiska värmare är båda bra val, men det finns vissa skillnader som du bör tänka på.

Oljefyllda Värmare

Oljevärmare är konvektorer: De värmer upp luften, till skillnad från värmestrålare, som värmer bara de objekt de syftar till. Oljefyllda värmeelement använda ett värmeelement för att värma upp oljan förseglade inuti värmaren. Värmeelementet värmer den olja, som avger värme till den omgivande luften. Oljefyllda värmare inte bränna olja; oljan är helt enkelt en värmesänka. När luft strömmar över värmaren, plockar upp värme.

Uppvärmare keramiska

Det finns två typer av keramiska värmeelement. En typ är en strålvärmare som fokuserar värmen i en viss riktning. Andra keramiska värmare är konvektorer; de värmer upp luften i ett rum genom att den varma luften som genereras att stiga på naturliga luftströmmar, precis som en oljefylld värmare gör. Båda typerna av keramiska värmare använder keramiska värmeelement, som är keramiska plattor som absorberar den värme som alstras av elektriska spolar. En fördel med keramiska värmeelement är att de värmer upp och svalna relativt snabbt. De har fans som stannar tills de elektriska spolar och keramiska plattor har svalnat; Detta är en brandförebyggande funktion.

Kostnader och energiförbrukning

Kostnaden för oljefyllda värmare och keramiska värmeelement är ungefär jämförbar med den tidigare ibland vara lite dyrare. Oljefyllda värmare värma upp långsammare än keramiska värmare och därför använda mindre energi under en längre period. Å andra sidan, de har mer kapacitet än keramiska värmare gör. Om du värma ett stort rum och vill hålla den varm under en längre tid, kanske en oljefylld värmare vara ett bättre val.

Storlek

Oljefyllda värmare ser ut som gammaldags radiatorer. De är större och tyngre än keramiska värmeelement. Ofta har fäst för att göra dem lättare att flytta från rum till rum hjul.

Bekvämlighet

Oljefyllda värmare och konvektion keramiska värmeelement värma upp hela rummet, medan strålande keramiska värmare blåsa luft mot ett enda mål, som kan orsaka vissa människor obehag. Om det finns flera personer i ett rum, eller om du kommer att flytta runt, är en oljefylld värmare eller keramisk konvektion värmare ett bättre val. Om du sitter på ett ställe, kan du överväga en strålande keramisk värmare, vilket sparar energi eftersom du inte värma upp hela rummet.

Säkerhet

Värmestrålare har en större säkerhet nackdel: De kan bli extremt varmt, även om plasthölje med en keramisk värmare kommer att stanna cool. För alla typer av rumsvärmare, alltid följa tillverkarens anvisningar och följa dessa säkerhetsåtgärder för att undvika att starta en brand. Köp bara värmare som har UL (United Laboratories) märke. Håll värmaren minst tre meters avstånd från allt som kan fatta eld, inklusive gardiner, kläder, sängkläder och möbler. Stäng av värmaren när du lämnar rummet och före sänggåendet. Anslut inte bastuaggregat i förlängningssladdar; Använd alltid vägguttaget.