Kvalifikationer för att bli frisör

Kvalifikationer för att bli frisör


Frisörer serveras en gång fler funktioner än vi kan tänka sig, dessutom i egenskap av kirurger och tandläkare. Den berömda frisör stolpar gång indikerade att barberaren var tillgängliga för åderlåtning. Även om dessa dagar för att testa barberaren flera mettles har gått, fortfarande dikterar deras yrke att de uppnår en lämplig utbildning och kompetens för att ge hår och skägg och sjukvårdstjänster i form av schampo, hårklippning, rakar och styling, typiskt för manliga kunder, enligt till EduChoices.

Utbildning och ålderskrav

Du kan gå till skolan för att lära sig att vara en barberare, som studerar till en nivå 2 certifikat / diplom i barbering (formellt en NVQ). Du kan också arbeta mot en nivå tre examen, såsom certifikat / diplom i frisör. Den blivande frisör bör söka specialiserad utbildning för att lära sig de mest aktuella tekniker, utrustning och sätt att använda utrustningen. Barberaren måste vara minst 16 år gammal.

Lärlings eller utbildning på arbetsplatsen

Även om detta är en ovanlig väg för en barberare, kan han lära sin handel genom en lärlings med en etablerad frisör eller studera mot en examen medan du arbetar som trainee. Frisörer kan utföra en lärlings efter de slutför sina utbildningskrav så att de kan genomföra sin utbildning och lära sig mer om specifika tekniker och verktyg som används i en viss butik.

lokala registrerings

Frisörer måste vara registrerad hos sin lokala råd att arbeta i en frisersalong. Kostnaden för detta kan variera beroende på plats, och det är också värt att lära om lokala stadgar som kan påverka verksamheten. Både lokaler och barberaren måste registreras, men en frisör och en plats är ofta täckt av en enda avgift, med en mindre mängd för ytterligare frisörer.

Social och kommunikativ kompetens

Barber behandlar kunder hela dagen och måste ha rätt kompetens för att sätta sina kunder till mods när de klippa sitt hår eller trimma deras skägg för att säkerställa att de kommer att ha återkommande och god word of mouth. Denna förmåga är vanligtvis en del av barber skolan träning, men det bör praktiseras varje dag.

Upprätthålla god kondition

Barberaren står på fötterna varje dag i flera timmar åt gången, i ständig rörelse, så han bör hålla god hälsa att avvärja ryggont och allmän trötthet.

Upprätthålla bra utseende och en ren arbetsplats

Barberaren vill att hans klienter att lita på att deras barber har stolthet i hans eget utseende så att han kommer att ha stolta över sitt utseende. Genom att förbli väl kempt och hålla en ren arbetsplats, förmedlar barberaren barberaren arbetsmoral och filosofi till kunden.