Soffa Styles för Överdrag

Soffa Styles för Överdrag


Överdrag förändrar. Om du har en bleka eller föråldrade klädsel på din soffa, eller om du bara inte bryr sig om det mönster du sitter på, då en möbelöverdrag kan vara botemedlet. Extremt funktionell, överdrag ett sätt att skydda originalklädsel, tillåta avlägsnande för tvättning och låter dig ändra utseendet med årstiderna genom att ha en extra uppsättning. De flesta soffa och stol stilar kan slipcovered. Det är viktigt att den möbel som du slipcovering har en strukturellt sund ram och rimligt klumpfri stoppning.

Scroll Arm soffor

En traditionell stil soffa med ett rullarmen kan lätt slipcovered. Om "passar som hand i handske" är din stil, sedan en skräddarsydd möbelöverdrag erfordras. En möbelöverdrag för soffor med lösa rygg och sittdynor kommer att ha ett stycke sys för ramen och varje kudde monteras separat. Soffan kan ha en kjolar botten eller visa benen. Detta är till skillnad från en färdig möbelöverdrag som i allmänhet använder ett stort tygstycke som ligger över rygg- och sittdynor samt ramen av soffan, med hjälp av elastiska och band för att hålla den på.

Box-stil soffor

Anpassade överdrag på box-stil soffor ser ut monterad klädsel. Överdraget har en stram sits och rygg och det kan projicera ett elegant utseende. Alternativt kan kontrasterande rörledningar användas på sömmarna för att betona de boxy linjer. Överdrag inte fungerar bra på möbler som är klädd i läder, plast eller sammet.

bäddsoffor

Denna enkla, moderna stil behöver en strömlinjeformad design, så mjuk kant (ingen rörledningar) överdrag kommer att hålla det modernt utseende. Emellertid, såsom i fallet med lådan stil soffa, kan kontrasterande rörledningar spela upp de boxy linjer för en intressant utseende. Det bör inte finnas några kjolar på denna stil soffa som det sitter på en plattform. Samma sak gäller för modulära sittplatser.

partikulära soffor

Inte annorlunda än en vanlig storlek soffa så långt som överdrag berörs, partikulära soffor har samma arm stilar som andra soffor - kil, bläddra och rak. Anpassade överdrag täcker varje avsnitt oberoende av de andra sektionerna. Om ramen i soffan är i gott skick, men kuddarna har förlorat sin fasthet, ny skum eller ytterligare vadd kan knubbig dem. Många stoppade soffa kuddar zip av och på att låta den ytterligare fyllningen som skall tillsättas.

överväganden

Anpassade överdrag är ett underbart sätt att uppdatera god kvalitet möbler som fortfarande har levnadsår kvar, men det är inte en billig proposition. Det är jämförbart med att ha din soffa reupholstered, såvida du sy dem själv. Men om möbelöverdrag idé tilltalar för sina andra fördelar, såsom enkel rengöring och snabb förändring, kan det vara precis vad du vill. Inte alla möbeltyger lämpar sig för överdrag. Välj tyger som har en tät väv, men inte alltför hård. Möbeltyger med lim-typ stöd är inte lämpliga.