Hur kan man kontrollera om Flash Player fungerar

Hur kan man kontrollera om Flash Player fungerar


Vissa Internet videoinnehåll och animationer visas inte i din webbläsare rätt sätt om du inte har den senaste versionen av Adobe Flash Shockwave Player installerad och korrekt konfigurerad. Samtidigt att slippa Flash-baserade bannerannonser kan vara något dåligt, kommer du förmodligen hitta att inte kunna se dina favorit strömmande videoklipp och catch-up tv-tjänster något mindre av en välsignelse. Om din installation av Flash verkar vara att spela upp, kan du kolla upp det och få felsökning med hjälp av Adobes Flash testverktyg.

Instruktioner

1 Navigera till Adobes "Test Adobe Shockwave Player" sida. Om du ser en animation som spelar i en märkt box, har du en fungerande version av Flash installerad för din webbläsare. Beroende på vilken webbläsare du använder, kan du uppmanas att ladda ner ett tillägg för att få Flash fungerar korrekt.

2 Klicka på "Testa din Adobe Flash Player installation" för att kontrollera att du kör den mest uppdaterade versionen av programvaran. Du kommer att presenteras med en lista över de senaste versionerna av Flash för en rad operativsystem och webbläsare. Klicka om till "Player Download Center" för att uppdatera till den senaste versionen om du kör gamla program.

3 Stäng av alla tillägg eller plug-ins som kan orsaka problem med installationen av Flash om du har problem. Pop-up och annonsblockerare och annan programvara kan stoppa Flash inte fungerar på rätt sätt. Om du har problem att ladda ner Flash, se till att du kör den senaste versionen av webbläsaren du använder, se till att Javascript är aktiverat och kontrollera att antivirusprogram inte flaggar Adobes installationsfiler som malware. Du måste konsultera din programvara användarhandbok för instruktioner om hur man gör detta. Försök sedan att ladda ner och testa spelaren igen.