Vilken typ av material kommer att reparera Betong sprickor nära en pool?

Vilken typ av material kommer att reparera Betong sprickor nära en pool?


Tre typer av material används ofta för att reparera en sprucken betong pool surround: vattencement, portlandcement blandat med ett bindemedel och epoxibaserade föreningar. Oavsett om du har en mindre yta spricka eller en djup spricka påverkar strukturell integritet, noggranna förberedelser och riktiga härdningsmetoder är viktigt.

hydraulisk Cement

Hydraulisk cement är en blandning av portlandcement och olika mineraler speciellt formulerad att inte krympa under torkningsprocessen. Efter blandning, torkar materialet i tre till fem minuter. Detta material kommer att stelna i närvaro av vatten och är idealisk för att koppla läckande strukturella sprickor i källare samt reparera betong pool omger. Bredda en liten spricka i ett V med en vinkelslip utrustad med en diamant kapskiva. På djupare strukturella sprickor, underskurna med antingen ett diamanthjul eller en kall mejsel så att sidorna av den skurna lutning bort från ytan, som bildar en inverterad laxstjärt-format tvärsnitt. Ta bort alla lösa aggregat med en stålborste. Sopa löst skräp från området, och använda en dammsugare för att avlägsna löst damm och grus från hålrummet. Blanda pulvret med rent vatten till konsistensen av stelt kitt. Blöt området med en liberal mängd vatten. Använd latexhandskar och packa materialet i sprickan hand om det är en djup hålighet; annat sätt använda en murslev. Fyll till strax under ytan. När sprickan har fyllts, blanda upp ett tunnare parti. Blöt ytan nedåt och häll blandningen i ett litet område i taget. Använd en flottör spackel för att avsluta reparations nivå med den omgivande pooldäcket.

Portland Cement och Bonding Agent

Blanda ett pulverformigt bindemedel med Portland-cement och kvartssand i enlighet med tillverkarens anvisningar före tillsats av vatten. Tillsätt vatten långsamt och blanda noga till den önskade konsistensen. Förbereda sprickan som beskrivs, och fukta sidorna för att gynna bindning. Spackel blandningen in i hålrummet, och avsluta med en flottör murslev. Måla ytan av reparation med ett skikt av transparent betonghärdningsförening. Detta material bildar en yta membran som tillåter betongen att torka ut långsamt och härda till maximal styrka. Membranet kan borstas bort med en styv borst kvast efter tre eller fyra dagar.

Epoxibetong Repair Förening

Måla insidan av det beredda spricka med ett tunt skikt av bindande adhesiv. Följ tillverkarens anvisningar, och blanda upp ett parti av pulveriserad vinyl förstärkt epoxi lapp förening genom tillsats av den erforderliga mängden härdare och vatten till den önskade konsistensen. Murslev blandningen in i sprickan innan limnings torkar. Feather ytnivån med murslev och flyta smidigt. Detta material torkar till färgen av betong.