Hur man startar en liten tomat Farm

Hur man startar en liten tomat Farm


Många konsumenter har börjat växa sina egna produkter som ett sätt att uppnå frisk, ekologiska livsmedel som inte är behäftade med kemikalier. Oavsett om du har en liknande motivation eller om du bara gillar tanken på att odla tomater, börjar en liten tomat gård är inte svårt. Bara välja och förbereda en tomt, plantera tomater och upprätthålla växterna tills skördetiden. Om du sätter i tid och ansträngning du kommer att belönas med en läcker skörd av hälsosamma produkter.

Instruktioner

1 Välj en storlek och plats för din tomat gård. Ju större tomten du väljer, desto mer tomater du kan växa - men mer arbete kommer det att krävas. Den idealiska platsen är i en lägenhet, soligt område som rinner väl.

2 Förbered marken för trädgårdsarbete. Använd en spade eller en hacka för att vända jorden och blanda i ditt val av gödsel, kompost eller gödsel för att lägga till näring till jorden.

3 Dig grunda diken eller rader med en spade eller hacka över din trädgårdslandet där att plantera din tomatplantor. Space raderna minst 24 inches isär för att möjliggöra maximal tillväxt växt och användning av insatser eller ampel.

4 Plantera dina plantor i rader genom att lossa jorden runt rotklumpen med fingrarna och placera plantan i diket. Försiktigt klappa jorden på plats runt plantan. Om du planerar att satsa dina tomater, växt plantorna minst 24 inches isär. Om du planerar att använda en spaljé eller bur, plantera dem 36 inches isär.

5 Vatten dina plantor för att ta bort luftbubblor från runt rötterna. Regelbundet vatten dina växter i varmt väder - om det inte regnar - att hålla jorden fuktig.

6 Insats dina tomater eller stödja stjälkarna med en spaljé eller bur när växterna växer till en höjd av 12 inches. Om du använder insatser, kör insatserna djupt ner i jorden för stöd, men vara noga med att inte bryta några rötter. Om du använder en bur, placera höljet så anläggningens centrum stjälk är i mitten.

7 Hoe din trädgård för ogräs eller strö halm eller kompost runt dina växter. Dessa ämnen kommer inte bara att bidra till att minska ogräs tillväxt, men de kommer också att bidra till att hålla jorden fuktig.

8 Side klä dina tomatplantor med kvävegödsel när de första tomaterna är ungefär lika stor som golfbollar. Till sida klä dina växter, gräva ett grunt dike runt anläggningen om 6 inches från centrum stjälk och strö i två msk av kvävegödsel. Klappa jorden tillbaka på plats över gödsel och vattna blommorna väl.

9 Övervaka tillväxten av dina tomatplantor och åter blandningen kvävegödsel två gånger, tre och sex veckor efter den första ansökan, respektive. Spray dina tomatplantor med naturliga bekämpningsmedel för att skydda dem från skadedjur.

10 Harvest dina tomater när frukterna är fulla och mogna. En mogen tomat blir fast och färgglada. Varmt väder kan orsaka tomater för att mjuka upp, så under högsommaren kan du behöva skörda dina tomater varannan dag och sätta dem på en solig avsats inomhus för att avsluta mognad.