Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för 6th årskursstudenter

Grekiska konstprojekt för sjätte klass elever omfattar en mängd olika aktiviteter centrerad på periodspecifika tekniker och objekt. Grekiska teatern masker ger en fantastisk möjlighet för sjätte klass studenter att lära sig om historien om grekiska teatern samtidigt som man skapar en tydlig minnessak. En grekisk historia vas aktivitet ger insikt om innebörden av genomarbetade keramik teknik. Grekiska keramik mönster som visar geometriska mönster efterliknar de som finns i det antika grekiska historia.

Grekiska teatern masker

Även unga studenter har svårt med röran och tid som behövs för att skapa grekiska teatern masker, sjätte klass studenter hitta projektet spännande. Cathy Gaul Haddon Friends School föreslår att diskutera syftet med masker, inklusive hur grekiska teatrar använde dem för överdrift av känslor. Studenterna visa exempel och få en allmän förståelse av grekiska teater masker innan en av gips gasväv och papper mache. Vaselin skyddar elevens ansikte medan klar plastfolie täcker och skyddar håret. Garn och färg öka ansiktsuttryck och design av maskerna en gång torkade, så att varje barn att skapa en one-of-a-kind konstverk.

Grekiska Story Vaser

Enligt den ideella organisation Unga Aggressiv Uppriktig Organiserad och United, grekiska berättelse vaser erbjuder en utvecklad form av klassiska dekorerade keramik. I stället för en enkel konstruktion, berättelse vaser skildra en viss saga eller berättelse. I detta konstprojekt, sjätte klass eleverna att utveckla kreativitet genom att göra miniatyrversioner av grekiska historien vaser med frigolit koppar och svarta och röda oljekritor. Efter att lära sig hur grekerna använde vaser för att illustrera berättelser, barnen har möjlighet att göra upp en berättelse, rista in den i skum med en vass penna och färg det med de färger som används i det antika Grekland, svart och rött. De beläten skapar en lättnad, eller imponerad bild, i koppen tillåter eleverna att skapa realistiska versioner av den grekiska historien vas.

Grekiska keramik Designs

Förutom berättelsen vaser, grekiska keramik ingår även fartyg dekorerade med geometriska mönster. Arkeologi webbplats från Stanford University noterar de olika stilar av de geometriska grekiska vaser, inklusive Dipylon, de mest ansedda av alla grekiska keramik vas mönster. Sexan studenter har den kompetens som krävs för att lägga detalj och replikera dessa grekiska vas mönster. Helt enkelt ge varje elev med en brun pappers- utklipp av en vas och svarta markörer eller kritor. Har varje elev skapa band runt vasen och lägga svarta kanter, geometriska mönster och silhuetter. Ge exempel på grekiska keramik så konstprojekt förblir giltig till den ursprungliga designen.

Grekisk Figur tracings

En annan bra konstprojekt för sjätte klass studenter inkluderar ritning grekiska siffror i svart och rött. Eleverna lär sig att använda storleken på figurens huvud för att skapa en proportionerade bilden. Enligt Dave Claudon använde klassisk grekisk figur längden på sex eller sju huvuden för att skapa höjd. När eleverna göra en bild i svart på en röd bakgrund som de kan vända färgerna och skapa en röd bild på en svart bakgrund. Vit gör den perfekta förbättring färg.