Hur Carve Pilspetsar från Flint

Hur Carve Pilspetsar från Flint


Flinta är en vanlig sedimentär bergart som ofta finns i stora kalkstensavlagringar runt om i världen. Denna speciella sten har använts i tusentals år för att göra handverktyg och projektil punkter såsom knivar, spjut tips och pilspetsar. Indianer använde ofta flinta, obsidian och chert att bilda pilspetsar genom en process som kallas flinta-knapping. Denna process är i övrigt hänvisas till som tryck avflagning, och är i huvudsak konsten att carving en pilspets. Denna process kan fortfarande utföras med användning av traditionella metoder.

Instruktioner

1 Leta upp en bit av flinta som redan har en plan form. Detta kommer att göra knapping processen enklare, eftersom mindre material behöver avlägsnas.

2 Vik en bit av rawhide över icke-dominanta handen. Placera flinta i rawhide. Detta hjälper till att skydda handen från knapping processen.

3 Strike lätt längs flinta kant med en rund River Rock (hammare sten), som arbetar från topp till botten. Strike på samma sätt längs kanten varje gång flaga berget konsekvent. Upprepa processen på båda sidor tills du bildar en grov triangel form.

4 Vänd stenen och upprepa med en annan vass bit av ben. Tryck hårt mot flinta och skjut bort från stenens kant. Detta kommer att finslipa den flinta och skapa en skarp kant.

5 Fil två 1/4-tums skårorna på båda sidor av triangeln bas med hjälp av en skarp, grovt berg. Detta kommer att utgöra pilspetsen bas, och kommer att användas för att fästa pilspetsen till axeln.

6 Rub ett plant stycke slät flinta över båda sidorna av pilspetsen yta, med undantag av kanterna. Detta kommer att bidra till att polera flinta och ta bort eventuella grader, knölar eller ojämnheter.