Hur man Virka en hemmagjord afghansk

Hur man Virka en hemmagjord afghansk


Nybörjare och avancerade crocheters både kan skapa stora afghaner endast med hjälp av enkla och dubbla virka stygn. Gör en randig afghan att använda upp överblivna bitar av garn; så länge trådarna är alla av samma vikt, kommer din mätare och spänning förblir desamma. Skrymmande vikt garn ger snabba resultat, men kamgarn vikt garn är också ett populärt val för afghaner. Eftersom dessa afghaner kräver långa rader av samma stygn, de är idealiska meningslösa projekt att virka medan du tittar på TV.

Instruktioner

1 Kedja 250 stygn för att skapa en afghan som är ungefär 6 1/2 fot lång. Gör en kedja genom att hänga en slip knut av din krok, linda garnet runt kroken från höger till vänster, och dra omslaget genom slip knut. Dra nästa wrap genom den första kedjan för att göra den tredje länken. Kedja två extra stygn som vändkedja, som räknas som din första dubbel virka stygn.

2 Garn över krok och sätt in den i den tredje kedjan från kroken. Skapa en dubbel virka stygn i var och en av de 250 maskor du ursprungligen fastkedjade. Vid slutet av raden, kedja ett stygn och förvandla ditt arbete.

3 Arbete en enda virka stygn i varje dubbel virka stygn av föregående rad. När du når slutet av raden, kedja tre stygn och förvandla ditt arbete. Slå ditt arbete innebär att du vänder stycket 180 grader. Arbets garnet kommer från vänster i slutet av en rad. När du slår på den, kommer garnet vara på rätt, redo att starta nästa rad.

4 Alternativa rader av dubbel och singel virka tills afghan är lika bred som du vill att det ska vara. Kedja ett stygn före varje rad enda virka och tre stygn före varje rad med dubbel virka som en vänd kedja. Stäng alltid ditt arbete efter att vändkedjan.

5 Arbeta en gräns hela vägen runt kanten på din afghan. Det finns många dekorativa gränsmönster, men två omgångar av enstaka virka ger dig en snygg kant. Gör en enda virka stygn i varje söm hela vägen runt. När du kommer till var och en av de fyra hörn sömmar, arbetar två stygn i hörnet stygn, kedja två och arbeta ytterligare två maskor i samma hörn stygn.