Hur man behandlar hjärtsvikt hos hundar

Hur man behandlar hjärtsvikt hos hundar


Hjärtsvikt är en vanlig åkomma i många äldre hundar men det kan slå någon hund i något skede av sitt liv. Kronisk hjärtinsufficiens hänvisar till ett tillstånd där hjärtat och lungorna hos hunden kvarhålla fluider, som utövar tryck på båda organsystem vilket gör det svårt att pumpa blod och utför andning. Hjärtsvikt hos hundar är obotlig; dock med rätt läkemedel och behandlingsprotokoll, kan hundar med denna sjukdom lever längre och friskare liv.

Instruktioner

1 erkänna symptomen så tidigt som möjligt. Symtom på kronisk hjärtsjukdom är oftast frånvarande tills sjukdomen fram tyvärr. Vanliga symtom är andfåddhet, hosta, träningsintolerans, viktminskning och slöhet. Många av dessa symtom är misstas för normal avmattning av en åldrande hund. Det är därför regelbundna veterinärbesök är viktiga.

2 Ändra kosten. Precis som hos personer med hjärtsvikt, ett av de viktigaste stegen för att behandla denna sjukdom är att minska saltintaget. Konsumerar salt utlöser kroppen att behålla vätska. Dieter som är låga i sodium uppmuntra kroppen att utsöndra överflödig vätska, vilket stöd hjärtat och lungorna.

3 Administrera ett diuretikum. Förutom att minska saltintaget, många veterinärer ordinera ett diuretikum för att dra ut ytterligare vätskor. En diuretikum är helt enkelt ett läkemedel som uppmuntrar kroppen att släppa ytterligare vätskor.

4 Ge din hund en vasodilator. En vasodilator är ett läkemedel som ökar diametern av blodkärlen, vilket gör att blodet kan flöda lättare genom blodkärlen med mindre ansträngning från hjärtat.

5 Administrera en ACE-hämmare. ACE står för angiotensin converting enzyme. Hundar med hjärtsvikt skapa alltför mycket ACE-enzymer. Administrationen av detta läkemedel kommer att minska dessa enzymer från systemet och förbättra hjärtfunktionen.

6 Sörj vitamin- och mineraltillskott. Många veterinärer är överens om att hundar i hjärtsvikt erfarenhet droppar i kaliumnivåerna som påverkar hjärtats förmåga att fungera korrekt. Kalium brukar kompletteras dessa hundar samt ger vitamin B-komplex, taurin och karnitin. Coenzym Q10 är också ibland kompletteras.