Läkemedel som används för behandling av Divertikulit

Läkemedel som används för behandling av Divertikulit


Enligt University of Maryland Medical Center (UMMC), är divertikulit ett vanligt tillstånd som orsakas av inflammation eller ibland av en liten tår i en divertikel (en onormal påse) i tjocktarmen. Om revan är tillräckligt stor, kan avföring från tjocktarmen in i bukhålan, som orsakar inflammation eller en infektion. Riskfaktorer kan öka med åldern och att äta en kost låg i fiber. Flera läkemedel rekommenderas för att stoppa smittan och kontrollera smärta.

Definition

UMMC beskriver divertikulit som orsakas av svullnad av en onormal påse hittades oftast i väggen i tjocktarmen (kolon). Närvaron av dessa onormala påsar kallas tarmfickor. När dessa påsar blir inflammerade tillståndet blir kallas divertikulit. Ibland divertikulit orsakas av en tår i divertikel (onormal påsen), vilket gör att avföring i tjocktarmen för att spilla i bukhålan orsakar inflammation eller en infektion.

läkemedel som används

Läkemedel som används för behandling av Divertikulit


Providence Health & Services rapporterar att läkemedel som används för att stoppa smittan och kontrollera symtomen är antibiotika och over-the-counter (OTC) smärtstillande. Antibiotika såsom ciprofloxacin och metronidazol är föreskrivna för att behandla infektionen orsakar attacken. Om en receptfri smärtstillande medel, såsom en paracetamol (Tylenol), kan inte kontrollera smärtan, receptsmärtstillande kan föreskrivas.

andra behandlingar

För lindriga symtom kan du behöva ha bara vätskor. Andra behandlingar inkluderar användningen av en värmedyna för magen kramper. Kirurgi rekommenderas endast om du har långvariga (kronisk) smärta, tarmvred eller om andra behandlingar inte fungerar.

symptom

Enligt Providence Health & Services, kan symtomen av divertikulit varar bara några timmar eller fortsätta i en vecka och mer. Det vanligaste symtomet är en smärta i magen oftast kände i det nedre vänstra sida; rörelse kan göra det känns värre. Andra biverkningar är minskad aptit, viktminskning, frossa och feber, gas och uppblåsthet, förstoppning eller diarré, illamående och ibland kräkningar.

orsaker

Enligt Providence Health & Services, läkare är inte riktigt säker på vad som orsakar divertikulit. De tror att den låga fiber i den amerikanska dieten kan spela en roll. Utan tillräcklig fiber att vara skrymmande att avföring, fungerar kolon svårare än normalt att flytta pallen framåt. Denna typ av tryck kan orsaka påsar bildas i de svaga punkterna i kolon. När bakterier fastna i påsarna orsakar divertikulit.

Förebyggande

Man tror att divertikulit kan förhindras genom att äta en fiberrik kost som innehåller fullkorn, färska grönsaker och frukter. Med hjälp av bulk tillsatser, som psyllium, kan vara till hjälp. Det är också nödvändigt att dricka mycket vatten och delta i regelbunden motion.