Afrikanska blåsinstrument

Afrikanska blåsinstrument


Medan de afrikanska instrument gjorda med fina material har vunnit popularitet runt om i världen, har instrument traditionellt handgjorda av objekt hittades i hemmet, enligt afrikanska Music Blog. Dessa instrument innefattar balafon eller marimba, en typ av xylofon gjord av döda Shea Butter bark, och afrikanska klockor, som har sitt ursprung från Ghana, Nigeria och Kamerun, och användes ofta som en metod för kommunikation mellan byar. Afrikanska blåsinstrument innefattar flöjter, trumpeter och andra typer av horn, av vilka många var tillverkade av djurhorn och används för att beteckna ett formellt tillfälle.

räfflor

Med undantag av brännaren, är räfflorna av alla typer spelas i Afrika. Grupper av musiker använder vertikala rör, ett slags flöjt, att spela en enda not set hela östra, centrala och södra delarna av Afrika. Varje musiker spelar en ton, och när alla musiker uppträda på samma gång är en "komplex polyfon struktur" skapas. Nyanga pan rör är en viss typ av flöjt, uppkallad efter Nyungwe människor från Tete distriktet Moçambique. Sådana rör är faktiskt en uppsättning av fyra instrument som fungerar som en bas för vad som kan utvecklas till en ensemble av minst 30 instrument. Att spela Nyanga rör är en engagerad process eftersom det kräver utföra svåra danssteg samtidigt blåser och sjunga förregling rytmiska mönster.

trumpeterna

Den kaki är en 10- till 13-fot metall trumpet används i traditionell afrikansk musik. Det kallas en "kakaki" i Tchad, Niger, Nigeria och Burkina Faso, men kallas en "waza" i delar av Tchad och Sudan, och en "Malakat" i Etiopien. Den kaki spelas av endast män i Hausa samhällen, och det är i allmänhet reserverad för särskilda tillfällen, såsom en ceremoni på kungens palats. Medan Kakaki trumpeterna är gjorda av metall, är de flesta andra afrikanska trumpeterna tillverkade av djur horn, såsom elfenben, eller från urholkad trä.

Animal Horn Instruments

Djur horn trumpeter spelas hela Afrika. Kuduen horn är en sex-horn instrument som spelas på samma sätt som trumpet i att du blåser genom ett tvärgående hål nära instrumentets spets. Ett stort antal afrikanska musikaliska traditioner kretsar kring horn ensembler, inklusive Central Afrika Makondere horn band och centralafrikanska horn ensembler i Banda-Linda. Djur horn smälter väl med andra afrikanska instrument, såsom harpa och pentatoniska xylofon, och horn används också som Herald ansöknings formella evenemang.