Hur man säljer en antik turkiska koppar bricka

Hur man säljer en antik turkiska koppar bricka


Koppar bryts i Turkiet och landet är känt för att producera vackra koppar porslin, kaffe och te-apparater. Din turkiska facket sannolikt etsas med inskriptioner och kan vara mycket gammal. Om du är säker på att du vill sälja det, bör du ta reda på hur mycket det är värt först. Du kan försöka att bedöma det själv genom att titta igenom kataloger och göra några jämförelser shopping på nätet, eller så kan du ta den till en expert och har det bedömas professionellt. Hur du säljer det beror på hur snabbt du behöver det sålt.

Instruktioner

1 Samla så mycket information om din bricka som du kan. Om du ärvt det från en familjemedlem, kan denna person mycket väl vet allt om det. Ta reda på hur gammal den är och exakt där det gjordes och köpte. Du behöver all denna information för att få en uppfattning om vad facket är värt.

2 Gå till ditt lokala bibliotek och ta ut några böcker på turkiska koppar. Jämför din bricka till bilderna i böckerna. Vänd facket över och se om den har en tillverkarens märke på undersidan. Även om du inte kan läsa arabiska, bör du kunna matcha märket upp om du kan hitta det i en av katalogerna. Om du kan identifiera en tillverkarens märke, bör du kunna få en allmän uppfattning om när och var facket gjordes.

3 Jämför ditt fack på liknande brickor till salu på eBay. Turkiska koppar är ett samlarobjekt. Om du inte kunde få någon specifik information om din bricka från kataloger, jämför den med brickor som har liknande storlek och har samma mängd av gravyr. Ta noga noterat skick din bricka. Om facket är skadad eller rostig, kommer det att vara värt betydligt mindre än koppar i utmärkt skick.

4 Ta din bricka till en antikaffär och betala för en professionell bedömning, om du vill få mest pengar möjligt för det. Även om ägaren av antikaffär inte är kvalificerad att bedöma din bricka, kommer hon känner någon som är. Om du betalar för en professionell bedömning, är det olagligt för värderingsman att ljuga för dig om koppar värde och du får ett intyg om garanti för att bedömningen skrevs till det bästa av värderingsman förmåga.

5 Försök att sälja din bricka till antikaffär, när du har en bedömning. Butiksägaren kommer inte att ge dig den fulla beräknade värdet eftersom hon behöver för att sälja den för att tjäna pengar själv. Om butiksinnehavaren är inte intresserad av ditt fack, be henne att rekommendera andra antikhandlare som kanske gillar det. Hon vet om någon i ditt område samlar in eller specialiserar sig på turkiska koppar. Detta alternativ är bäst för dig om du inte har bråttom att sälja din bricka.

6 Sälj din bricka på eBay, om du behöver pengar snabbt. Pris ditt fack jämförbart med liknande brickor och se till att du tar stora fotografier av den. Inkludera all information du har om facket. Du kommer inte att få det bästa priset på din bricka på eBay, men det kommer förmodligen att sälja snabbt.