Hur tar man bort cement från gatsten

Hur tar man bort cement från gatsten


Cement kan vara rörigt att arbeta med, speciellt om du är en ny gör-det-självare. När du inser att du har lite cement splatter på din nylagda gatstenar, tror inte att du måste leva med det. Städa upp cement medan det fortfarande är våt eller om det är mestadels in, vänta tills det är torkat för att rensa upp i röran. Du bör kunna få dina gatsten tillbaka i god form.

Instruktioner

1 Skrapa upp någon konkret murbruk som fortfarande är våt, med hjälp av en plastskrapa. Sig av med avfallet i en soptunna.

2 Fukta en bomullstrasa, kör sedan trasa över cement splatter. Om du har öste upp de flesta av cement och cement fortfarande är våt, kan du kanske att avsluta jobbet genom att torka resten upp innan det torkar.

3 Rengör igen när cement torkar. Om du ren och skölj gatsten innan dess, kan du skada styrkan hos den färdiga betongen. Vissa cement torkar i två timmar, medan andra tar flera timmar.

4 Blöt de drabbade områdena med vatten från en slang eller sprayflaska.

5 Tillsätt vatten till tvättmedel tills den bildar en pasta. Med hjälp av en skurborste, sprida pastan över cement dribblingar på din gatstenar. Använd inte en stålborste, eftersom borsten kan repa dina gatstenar. Vänta några minuter.

6 Scrub pastan i färgade områden, skölj sedan bort med färskvatten. Om dina gatstenar fortfarande visa spår av torkad cement, upprepa denna skrubb teknik en gång för att avlägsna eventuella sista bitarna.