Hur Lös en LLP

Hur Lös en LLP


Limited Liability Partnerskap kan du gå samman med affärspartners. LLPs ge varje partner lika mycket att säga i hur verksamheten hanteras och genomförs. LLPs minskar också skulder varje partner har sin egen person. Med andra ord är en LLP tecknare inte ansvariga för hans partner ansvar. Upplösning av en LLP är en enkel process som börjar med statssekreteraren. Var säker på att du har alla dina LLP dokumentation - bolagsordning och skatteinformation, till exempel - tillsammans innan du kontaktar statssekreteraren att påskynda processen.

Instruktioner

1 Nå ut till din statens version av avdelningen för bedömning och beskattning (DAT) - innan ansökan för upplösning - om du har utestående skattebetalningar. I Kalifornien, till exempel, är motsvarigheten till "DAT" kallas Franchise Skatteverket. Förklara din önskan att lösa ett LLP till en "DAT" administratör och be om lämpliga skatteblanketter som ska lämnas in.

2 Kontakta Department of State (DOS). Begära en artiklar upplösnings Application och / eller ett intyg om Avbokning om du är den enda LLP partner försöker lösa. Ställ en "DOS" administratör för en specialiserad LLP upplösning i om alla parter har för avsikt att lösa. Certifikaten för upplösning och uppsägning krävs också för att avsluta en Limited Liability Corporation (LLC).

3 Fyll i alla former i sin helhet. Ange din statssekreterare Ärendenumret och det officiella namnet på din LLP som det står på dina bolagsordningen. Återgå ifyllda blanketter till din "DAT" eller "DOS" - enligt anvisningarna per form och administratörsanvisningarna. Inkludera alla anmälningsavgifter som är nödvändiga för att bearbeta LLP upplösningsformer. Konsultera formulär instruktioner och information för avgiftsbelopp.