Handhållna vattenrenare som använder ljus

Handhållna vattenrenare som använder ljus


Sjukdomar som förvärvats från smutsigt vatten utgör en stor hälsorisk, vilket gör ett vattenreningssystem en nödvändighet om du reser bort från tillförlitliga vattenförsörjning. Några av dessa system använder filter medan andra lägger jod, klor eller andra kemikalier i vattnet. Underlig-provsmakning och kemisk-lastad vatten resulterar ofta. För att undvika detta, kan vattnet renas med ultraviolett (UV) ljus. Även om endast ett företag, SteriPen gör handhållen UV-filter, gör de flera modeller för att passa olika resenärer.

SteriPEN Classic

Detta är basmodellen av handhållna UV renare, marknadsförs till utomhus entusiaster. Den använder fyra AA-batterier för att driva en UV-element som passar in i ett glas eller en flaska vatten. Dessa batterier ska ge cirka 200 behandlingar innan behöver bytas, medan UV-lampan själv är beräknat för en 8000-behandling livslängd. Denna modell, som väger 162gr är också marknadsförs till turister och räddningsarbetare som SteriPen Traveler och SteriPen Emergency, respektive.

SteriPEN Journey LCD

Den SteriPen Journey LCD inkluderar en LCD-skärm som låter användaren välja hur mycket vatten för att rena. Den använder mindre CR-23 batterier som ska pågå i cirka 100 behandlingar (40 använder laddningsbara batterier). Det är mindre och lättare än SteriPen Classic, som väger in på 130gr.

SteriPEN Sidewinder

Sidewinder drivs av en vev, vilket innebär att inga batterier behövs för att driva UV-ljus, som är klassad för 8000 behandlingar. Det är en större och tyngre enhet, som väger 471gr fattande en inbyggd vattenflaska.

SteriPen Adventurer Opti

Äventyraren Opti är den minsta hand reningsverk i SteriPen linje, och innefattar ett optiskt vatten kvalitet sensor som fungerar som en ficklampa. Den använder två CR123 batterier och väger 102gr. Den kan köpas med en sol-panel laddningslocket för att förlänga batteritiden.

SteriPen Traveler och Traveler Mini

Dessa modeller liknar den klassiska och Adventurer Opti, bara märkas för att tilltala turister snarare än utomhus entusiaster. Den enda skillnaden är att Traveler Mini inkluderar inte ficklampa eller optisk sensor som äventyraren Opti erbjuder.

SteriPen Protector och Defender

Dessa modeller ompaketerade versioner av SteriPen Classic och Adventurer Opti marknadsförs till militära användare. De är samma fysikaliska modeller, men finns i militärgrön och sandiga färger som tillåter dem att smälta in med väpnade styrkor färger.