Hur man kasta en LAN-party

Hur man kasta en LAN-party


Ett LAN (Local Area Network) parten är en social händelse där flera spelare samlas i samma fysiska plats att spela mulitplayer dator- eller konsolspel, ansluter via ett tillfälligt lokalt nätverk snarare än Internet. Detta har två stora fördelar: tillåter spelare att spela utan att behöva oroa sig för lag (förseningar orsakade av Internetanslutningar) och tillåter människor att mötas socialt.

Instruktioner

1 Organisera en trådlös parti (med ett tillfälligt trådlöst nätverk) om du kommer att ha en hel del spelare och har begränsat utrymme eller små rum. Organisera en trådbunden part om du har ett mer begränsat antal spelare och utrymme för dem alla att ställa upp en dator som är ansluten till samma nav genom nätverkskablar.

2 Limit siffror. Samt ta hänsyn till kapaciteten för det trådlösa nätverket eller hub / switch, måste du också undersöka praktiska såsom utrymme i din plats och badrum. Även om du kanske bjuda in några personer mer än din ideala kapacitet (för att möjliggöra no-shows), gör det inte ett fritt fram för alla eller händelsen kan förvandlas till kaos.

3 Välj vilka spel du kommer att spela, be gästerna för förslag. Det är oftast bäst att ha åtminstone ett par spel för att ge mer variation och tilltala spelare med olika smaker. Gå inte för alltför många spel dock: detta kan innebära vissa spel har för få spelare att göra evenemanget värt.

4 Kontrollera strömkapacitet. Medan vissa användare av bärbara datorer kommer att kunna köras på batterier, kommer många föredrar att använda elnätet, om så bara för att undvika plötsligt tar slut makten i en lång spel. Du måste se till att du har tillräckligt med uttag inom räckhåll; adaptrar kan hjälpa, men ta hänsyn till den totala effekten du ska använda så att du inte överbelasta uttag eller strömkretsar. Inget dödar en spelsessioner snabbare än blåser en säkring.

5 Skicka spelarnas uppgifter om minimikrav sina datorer måste ha för spelen och set-up du kommer att använda. Har åtminstone en person som är ansvarig för att hantera eventuella tekniska problem som kommer upp när du spelar, både på spelarnas datorer och med nätverket.

6 Plan för hur användarna kommer att kommunicera, att komma ihåg att du använder headset kan vara ogenomförbar i ett slutet utrymme där alla kan höra alla andra. Om du spelar lagspel, kan det fungera bra att ha olika lag i olika rum.

7 Gör en lista över alla spelares riktiga namn och användarnamn eller hanterar de använder för spel. Detta kommer att bidra till att undvika förvirring. Du kanske vill ge ut etiketter för spelarna att bära med dessa uppgifter.

8 Kontrollera att du har tillräckligt med mat och dryck till hands, särskilt för långa sessioner. Du kan be spelarna att ta med sig egen mat. Överväga att bygga på särskilda tider för livsmedels raster.

9 Ha en tydlig sluttid och hålla fast vid det. Hålla spelarna medvetna om tid så att du inte behöver oroa sig för ett spel överskridande och man talar till att låta dem spela på obestämd tid.