Hur man klippa ut bitar i Adobe Illustrator CS2

Hur man klippa ut bitar i Adobe Illustrator CS2


Adobe Illustrator gör det möjligt för vem som helst att skapa attraktiva och exakt grafik. Programmet erbjuder en mängd olika verktyg för att skapa former och dra, liksom ett utmärkt gränssnitt för att kombinera objekt. De "Pathfinder" verktyg i Illustrator tillåter användare att enkelt skära bitar av former och föremål för att skapa helt nya, med bara ett enda klick.

Instruktioner

1 Öppna Illustrator och öppna ett nytt dokument genom att klicka på ett av alternativen från "Skapa ny" -kolumnen på välkomstskärmen.

2 Välj "Rektangel Tool" från verktygspanelen till vänster om arbetsfält. Klicka och dra diagonalt på ritytan för att skapa en rektangel som kommer att fungera som den form du kommer att skära en bit av. Håll "Shift" -tangenten medan du drar för att hålla proportionerna begränsas till en kvadrat.

3 Klicka och dra en andra rektangel inuti den första. Denna andra rektangeln kommer att placeras på toppen av den första en som standard.

4 Välj "Selection Tool" från verktygspanelen och klicka på den andra rektangeln. Håll "Shift" tangenten och klicka på den andra rektangeln liksom. Båda rektanglar är nu vald.

5 Välj "Fönster> Pathfinder" från programmenyn längst upp på skärmen. Detta öppnar "Pathfinder" palett, som gör det möjligt att arbeta med flera former. Välj "Minus Front" alternativ under "Shape lägen." Ikonen är en vit kvadrat framför en grå. Detta kommer att skära formen av den andra rektangeln som du skapade av den första rektangeln.