Hur man byter trähandtag på en kniv

Hur man byter trähandtag på en kniv


Många knivblad är gjorda av kvalitet tillverkade av stål och kommer att pågå århundraden med lite omsorg. Men trähandtag är ingen match för bladen uthållighet. De otaliga timmars användning och slitage från tvätt kan göra en kniv handtag värdelös. Det finns ingen anledning att kasta ut en kvalitet knivblad på grund av en trasig eller sprucken handtag. Byt ut handtaget och kniven är så gott som ny igen.

Instruktioner

1 Slå in knivbladet i en pappershandduk och linda grå tejp runt knivbladet. Ta bort någon av de återstående trä från kniven gamla handtag. Använd avbitare och skär de gamla nitarna så nära knivbladet som möjligt. Upprepa denna process på den andra sidan av knivskaftet. Använd en metall punch att driva de återstående delarna av niten från hålen. Rengör all smuts, rost och smuts från metalldelen av bladet, eller tang. Använd en fin sandpapper att polera bort alla envisa rostfläckar.

2 Lägg tången på träet och markera nithål på trä. Flytta tang av trä. Med hjälp av en träborr med en bit som matchar storleken på nit hål, borra ett hål genom skogen plattan. såg noggrant bit av trä jämnt halv lång sätt. Med hjälp av epoxi, limma trä plattor på vardera sidan av tången, matcha nithål i trä med nithål i tången.

3 Sätt den manliga slutet av kompressions nit genom en sida av hålet och sätt den kvinnliga sidan av nit genom den andra sidan av hålet. Placera kniven handtaget på en vadderad yta och med en gummiklubba slog niten tvingar samman de två delarna, komprimerar detta niten och får dem att låsa. Upprepa detta steg med det andra hålet.

4 Skissa formen på knivskaftet på trä bit. Med användning av ett skarpt blad nagga träblocket tills det är den önskade formen. Använd olika gryn av sandpapper för att jämna ut det nya handtaget.