Växande rädisor Inomhus

Växande rädisor Inomhus


För en snabbväxande, lättkött grönsak som kan odlas inomhus när som helst på året, försöka odla rädisor. Denna lilla grönsak erbjuder en lätt kryddig smak till gröna sallader, pastasallader eller bara ätit av sig själv. Rädisor fungerar väl odlas inomhus eftersom de tar liten plats och är redo att skörda ungefär en månad efter plantering. Dessa små pärlor är ett bra första grönsak för barnen att prova på att växa, eftersom de nästan helsäker och snabbväxande, så att barnen kan se frukterna av sitt arbete snabbare.

Instruktioner

1 Välj en 6- till 8-tums lera behållare för att odla dina rädisor inomhus. Se till att behållaren har dräneringshål för bästa resultat.

2 Lägg krukväxtjord till behållaren, fyllning till inom en tum av fälgen. Vatten väl att fukta marken rensa igenom.

3 sår Rädisfrö direkt över jorden, täcker lätt med ca 1/4 tum av jord, och spray för att fukta. Täck behållaren med en bit plastfolie för att skapa en växthuseffekten och hjälpa fröna gror snabbare.

4 Ställ in behållaren i ett söderfönster där det kommer att få massor av solljus. Rädisorna behöver minst åtta till tio timmar av solljus för bästa resultat. Om det behövs, placera en fluorescerande ljus ovanför för att ge tillräckligt med timmar av ljus.

5 Ta bort plastfolie så snart plantorna har utvecklat två till tre blad vardera. Tunna plantorna vid denna tid, dra ut de svagare plantor och lämnar omkring en tum utrymme mellan de friska.

6 Vatten rädisorna en gång om dagen för att hålla jorden fuktig. Låt inte jorden torka ut mellan vattningarna.

7 Applicera en balanserad, vattenlösligt gödningsmedel efter gallring plantorna. Använd en 5-5-5 flytande gödselmedel och vatten i väl efter applicering.