Hur man ersätta min Whirlpool Spis Inre Glass

Hur man ersätta min Whirlpool Spis Inre Glass


Många hushåll olyckor inträffar i köket, från handtag som sticker ut från varma hällar att glida-och-fallolyckor orsakar genom spill. Vissa människor skadar sig genom att släppa varma grytor och kastruller medan matlagning. Bortsett från risken för skållning och brännskador, kan en tappad gjutjärn stekpanna lätt splittras glaset i en öppen ugnslucka. Men säkerhetsföreskrifter kräver värmebehandlade lamin ugn glasskivor; Dessa glasskivor splittras i fragment utan att släppa farliga skärvor. Lyckligtvis standardpaneler är lätt tillgängliga, och byte tar mindre än en halvtimme.

Instruktioner

1 Koppla kaminens nätsladden från vägguttaget innan.

2 Don ett par tjocka handskar och öppna ugnsluckan. Försiktigt bort krossade glasfragment, och placera dem i en plasthink bredvid spisen.

3 Skjut bladet av en platt skruvmejsel i spåren på gångjärnslåsen på vardera sida av dörren, och bänd gångjärnslåsen ner. Lyft luckan uppåt och ut ur gångjärnsplatserna. Lägg luckan med framsidan nedåt på toppen av en filt på golvet.

4 Ta bort de två dörrhandtaget skruvar med en stjärnskruvmejsel och placera handtaget på en sida. Lossa skruvarna längs ned i dörren håller ytterdörren glas och ram. Separera den inre dörren från den yttre ramen och placera innerpanelen på filten bredvid den yttre ramen.

5 Lossa gångjärn genom att ta bort skruvarna som håller gångjärnsplattorna på båda sidor om dörren. Lägg gångjärnen på ena sidan.

6 Vrid den inre ramen och ta bort skruvarna som omger innerdörren glasram. Lyft ramen hållarpanelen ut och lägg det på en sida. Rengör eventuella kvarvarande glasfragment, sätta dem i plasthink, och lyft ut glasramen.

7 Sätt i det nya glaset i öppningen och sätt tillbaka glasramen. Byt hållaren panelen och rikta in skruvhålen. Fäst hållaren panelen med skruvarna som togs bort tidigare. Dra åt skruvarna jämnt en efter en på motsatta sidor av öppningen; tätt skruvarna ned ganska ordentligt utan för hårt dem.

8 Vänd panelen över och installera gångjärnsplattorna. Trä skruvar bort tidigare i gångjärnen och dra åt dem ordentligt med stjärnskruvmejsel.

9 Rikta innerdörrkarmen med ytterpanelen och skjut de två halvorna. Byt ut skruvarna som togs bort tidigare längs den nedre kanten av dörren, sätt tillbaka dörrhandtaget och dra åt alla skruvar ordentligt.

10 Lyft upp dörren och fack gångjärnskrokar tillbaka in i fördjupningarna på vardera sidan av ugnen öppningen. Skjut dörrgångjärnslåsen uppåt för att säkra dörren. Öppna och stänga dörren för att säkerställa att den passar ordentligt. Anslut kaminen nätkabel i vägguttaget.