Drama motion spel

Drama motion spel


Drama motion spel hjälpa aktörer värma upp och finslipa sina färdigheter, bygga gruppdynamik, uppmuntra kreativt tänkande och bryta isen mellan nya gjutna medlemmar och klasskamrater. Lärare och direktörer kan också använda dessa spel för att hjälpa sina aktörer arbetar genom problem som de har med sina karaktärer eller spela, eller med sin egen självförtroende och fokus.

förtroende Building

Tillförordnad bygger på sanning och förtroende. Aktörer måste inte bara trivs i sina egna kroppar, men de måste också känna sig hemmastadda med sina gjutna kompisar. Spel som bygger förtroende mellan aktörerna kommer att bana väg för mer öppna, ärliga prospektering och prestanda. En övning som hjälper till att främja gruppen förtroende är "hissen." En aktör ligger ned medan resten av gruppen samarbetar för att lyfta honom över huvudet och bära honom runt i rummet. Slår tas fram varje aktör har lyfts och transporteras. En variant på denna övning är "Trust Fall" under vilka aktörer partner upp och turas faller bakåt från stående position i varandras armar.

grupp Dynamisk

Stärka gruppdynamiken kommer att öka enighet och sammanhållning. Grupp spel som "The Family Portrait" kommer att hjälpa aktörer bekanta sig med de tekniker och arbetsprocesser för sina kolleger artister. Har varje aktör i gruppen välja en roll i familjen, oavsett om det är mamma, pappa, syster, bror, faster, husdjur, etc. Sedan, utan att låta dem tala, har dem att skapa en familj bild som skildrar särskilda förhållandet dynamik och familje egenskaper. Exempel på familjetyper inkluderar vampyrer, trädgårdsredskap, kändisar, akrobater eller djur. En utomstående ska kunna se bilden och omedelbart förstå den typ av familj, roller för varje aktör och känslan av varje relation. Det här spelet kommer också att undervisa aktörer hur man ska reagera och svara på varandra inom ramarna för sina egna historier och för att bättre följa andras handlingar.

Rörelse

Aktörers organ måste vara smidig och lyhörd. De bör förstå hur deras kroppar röra sig naturligt och reagera på vissa stimuli så att deras personliga rörelser kan kastas när du tar på roller som skiljer sig mycket från vilka de är. Aktörer bör också förstå hur rörelse bidrar till orden i ett skript. "Flytta genom rymden" tillåter spelare att utforska olika scenarier genom rörelse. En person ropar olika fysiska tillstånd såsom snabb, tung, ojämn, blåsigt, etc. De andra aktörer måste förkroppsliga dessa stater antingen som själva eller som deras karaktärer.

Improvisation

Improvisation är en typ av prestanda som levereras utan någon föregående beredning. Improv spel lär aktörer förmåga att lyssna och bidra till att öka deras förtroende samtidigt som de fungerar i unscripted stunder. Dessa övningar kan också hjälpa aktörer att utforska sina karaktärer på mer flytande sätt som inte direkt relaterar till händelser i pjäsen. Att spela "Utländska Film" har 4 aktörer arbetar tillsammans för att skapa grunden för en scen. De första 2 spelare kommer att agera ut scenen utan ord medan de andra 2 aktörer leverera dialogen. Detta spel tvingar varje deltagare att ändra sina handlingar, reaktioner, motivation och mål som svar på beslut de andra spelarna.